IMPROVISATIONSGRUPPER

Ang. evt. aktuelle koncerter - se her.


MADAM PRESS

Dannet 1996 - forløbere var Det Fynske Ensemble for intuitiv Musik, Lærkekvartetten og Lærkerne. Gruppen, der består af kvindelige musikere, kan levere musik til koncerter, ferniseringer og kulturelle arrangementer af enhver art. Musikken er først og fremmest gruppens egne værker, som kan bestå af oplæg af forskellig art - grafisk notation, ord, tegninger og lignende - men først og fremmest skabes musikken her og nu. Det er akut musik, som aldrig forløber på samme måde. Gruppen er også i stand til at medvirke i performances af forskellig art.

Information og booking: Mette Stig Nielsen tlf. 62 61 45 21

Karina Helene Agerbo tlf. 2837 6932

 

Helene Jerg, cello

Musikpædagogisk diplomeksamen fra Det Fynske Musik-konservatorium 1993. Derefter studier i Paris. Speciale: Barokmusik og ny musik. Medlem af bl.a. ensemblet Fiori Musicali og cellokvartetten Four Funen Females.

Desuden udøvende performer, komponist og musiker ved teatergruppen Gadesjakket

Lonnie Svilling, fløjte

Diplomeksamen fra DFM 1993. Studier ved Sibeliusakademiet og studieophold i Wien og New York. Medlem af Trio Odino, der har indspillet flere CD'er med ny dansk musik. Freelancemusiker og lærer ved Odense Musikskole

Mette Stig Nielsen, flygel

Professor i hørelære ved DFM. Uddannet i klaver på Det Kgl. danske Musikkonservatorium. Har specialiseret sig i formidling af ny musik. Forfatter til bogen "Madam Press died last week at 90 - nogle tendenser i det 20. århundredes musik".

Nina Björk Eliasson, sang

Islænding, Musikuddannet på Københavns Universitet. Sangstudier hos bl.a. Jo Estill i New York. Duo med Kurt Larsen, harmonika. Medstifter af kvartetten KLAKKI (nordisk world-music), sanger og komponist på CD'erne: "Sortner du sky" (Avart 1995) og "In a Gown of Water" (Tutl jan. 1999). Underviser i sang bl.a. på DFM.

Karina Helene Agerbo, blokfløjte

Debut fra DFM's musikerperformer-solistklasse 1998. Kurser og konkurrencer i ind- og udland. Beskæftiger sig med både tidlig og ny musik. Medlem af Blokfløjtekvartetten SIRENA, der er CD-aktuel på BIS maj 2000.

***

"kommunikerende formuleringer, forfriskende stofkontraster og dramaturgisk meningsfulde forløb. ...kontaktskabende lydhørhed og kreativitet.". (Jan Jacoby, Politiken, 6/11 2000)

 

"Med et opladt sind og forunderlighed, førtes jeg ind i en verden, en drømmeverden, hvor alle kendte værdinormer ophørte, der var intet at sammenligne med, et tonerum af uventede toner opstod - en ny virkelighed af lyde i dyb stilhed - afløst af et toneperspektiv af et fyrigt styrkeforløb, ja, egentlig kan der ikke sættes ord på, men sådan oplevede jeg det, - faktisk! Når Lærkerne kommer igen, vil jeg flyve med ind i drømmeland - måske er der flere, der vil med?" (Henry Malchau, Birkerød Avis, januar 2000)


INTUITIV MUSIKGRUPPE

Claus Bech-Nielsen, Carl Bergstrøm-Nielsen, Niseema Munk-Madsen, Henrik Ehland Rasmussen.

Siden 1990. Gruppens medlemmer er musik- og terapeutuddannede. Spiller frie improvisationer, egne værker, der indeholder improvisation, evt. relevante værker af Stockhausen mfl. Særlige specialiteter er improviseret spil i interaktion med at der males et billede eller med billeder på udstillinger, samt stykker med publikumsmedvirken.

Kontakt: Carl Bergstrøm-Nielsen, mail

GRUPPEN FOR INTUITIV MUSIK

Billedet fra 1983 viser Karlheinz Stockhausen, Jørgen Lekfeldt, Carl Bergstrøm-Nielsen, Lene Maack (stående ) og Ivan Vincze. Foto: Lene Duus.

Kontakt: Carl Bergstrøm-Nielsen, mail, tel. 2820 5688.

Nuværende besætning: Carl Bergstrøm-Nielsen, Jørgen Lekfeldt, Ivan Vincze.

Gruppen blev grundlagt i efteråret 1974 af komponisten og teologen Jørgen Lekfeldt samt pianisten Elisabeth Klein. Udgangspunktet var Karlheinz Stockhausens to samlinger Aus den sieben Tagen og Für kommende Zeiten. Disse værker, som ikke er noteret med noder, men med forskrifter, efter hvilke musikerne sammen skaber musikken, fik stor betydning for gruppens medlemmer - men GIM har tillige spillet musik af mange andre komponister, bl.a. John Cage, Earle Brown, Stephen Montague, Toshi Ichiyanagi, Max E. Keller, Jørgen Lekfeldt, Carl Bergstrøm-Nielsen og Ivan Vincze; de tre sidste er medlemmer af GIM. Disse værker er både noteret med ord, med grafiske forskrifter og med noder i mange forskellige kombinationer. Gruppen har givet inspiration til dannelse af flere lignende grupper i Danmark, bl.a. i København.

GIM har gennem årene givet talrige koncerter både i ind- og udland, bl.a. ved festivals for ny musik i Belgien i 1977 og 1980 samt ved en festival for intuitiv musik i Weimar i 1993.

I 1983 fik GIM kontakt med Karlheinz Stockhausen, som på dette tidspunkt medvirkede ved Danmarks Radios musiknytår. Denne forbindelse har haft stor betydning for gruppen. Selv om Stockhausen selv, blandt andet i operaerne, vendte tilbage til entydigt at skrive ned, hvad der skal spilles, fortsatte han med at lægger han stadig vægt på den intuitive musik og dens betydning for musikere.

Et interview fra Dansk Musiktidsskrift med gruppen om personerne og historien kan læses her.


BELA HAMVAS GRUPPEN FOR INTUITIV MUSIK

Kontakt: Ivan Vincze, Frederiksberg Allé 36, 1820 Frederiksberg, tlf. 3323 4240.

Siden 1995. Opkaldt efter ungarsk filosof og kulturkritiker. Grundlagt af bratschisten og komponisten Ivan Vincze. Spiller improvisationspræget musik, bla. Vincze, Stockhausen, Bergstrøm-Nielsen og Plaetner.

Besætning: Ildikó Ungvary, László Béla Kovács. Kaszon Kovàcs, Ervin János Lázár, János Vetö, Ivan E. Vincze.

Hjemmeside for Den Københavnske Bela Hamvas Klub: http://hjem.get2net.dk/hamv.laz/


CON FUOCO

Con Fuoco ved deres yndlingsinstrument

Kontakt: Karin Schou, Dannebrogsgade 9, 3.tv, 9000 Aalborg. Tlf. 98 13 19 31.  Mobil: 20 72 05 23. Mail: schou@musikterapi.org.

Siden 1999. Gruppen blev stiftet af Karin Schou, der med den første koncert på Aalborg Kunstmuseum realiserede sin vision om en improvisationskoncert med mange flygler. Koncerten var inddelt i 3 satser à 20 minutter hver over temaet: "vand" - "forventning" - ild". De medvirkende er/har været studerende ved Musikterapi, Aalborg Universitet.

Besætning: Martin Pagh Christensen, Astrid Faaborg Jacobsen, Kirsti Øibakken Pedersen, Maja Frommelt, Nana Hostrup Petersen og Karin Schou.

Se en anmeldelse her fra koncerten i Aalborg 12/11 2002.


Back to INTUITIVE index...