KONCERTER MED IMPROVISERET MUSIK (udvalg)

Check også:
Klub Primi (mange koncerter!), www.literaturhaus.dk, www.koncertkirken.dk, www.husetmagstraede.dk og Skræp (Links revideret 18.februar 2020)Dette er en del af / This is a part of  Intuitive Music Homepage
     ... læs mere om den improviserede musiks univers...
     ... read more about the universe of improvised music ...

AKTUELT:

COPENHAGEN OPEN FORM FESTIVAL 2023:
Grafisk musik
5. + 7. juni 2023, Musikhuset København

TIDLIGERE KONCERTER mv.: 
Sent: Friday, March 18, 2022 at 3:10 PM
From: "Carl Bergstroem-Nielsen (DK)" <c.intuitive@gmx.com>
Subject: Releaseparty i Kbh søndag 24.April 14-17
 
Kære venner og kolleger,

i inviteres hjerteligt til
 
releaseparty hos Intuitive Records søndag den 24.april kl.14-17 i

Galleri Wärme, Edvard Falcks Gade 3,
1569 Kbh. K!
Det er lige ved Hovedbanegården...
 

PROGRAM:
14.00 Dørene åbnes. Der vil være drikkevarer og snacks.
14.30 Carl Bergstrøm-Nielsen fortæller om og spiller uddrag fra
14 omvæltende improvisationsudgivelser på Spotify mfl tjenester
- fra ind- og udland og fra 1977 til 2019.
15.30 Pause
16.00 Fortsat afspilning og fælles samtale
17.00 Receptionen slutter
 
Så spraglet et større program har jeg nok ikke præsenteret før. Noget tangerer den kendte musik, og det kan blive rigtig hyggeligt og ikke nødvendigvis uforståeligt hele tiden!
 
Her fortæller jeg om og spiller uddrag fra 14 omvæltende improvisationsudgivelser på Spotify mfl tjenester - fra ind- og udland og fra 1977 til 2019. Lidt mere detaljeret - så er der et skandinavisk barokensemble der spiller frit improviseret og en schweizisk strygekvintet der lyder helt klassisk, men kan få en fantastisk musik til at opstå ud fra en tonegentagelse eller en vippefigur. Vokalorkestret fra Århus - utrolige improvisationer med harmoniske følger og super-sensitive intuitive udviklinger og skift. Gruppen for Intuitiv Musiks virksomhed er dokumenteret fra starten og gennem årtierne - vi har plejet Stockhausens poetiske og finurlige stykker og udviklet egne kompositioner. Og undertegnede er tillige repræsenteret bla. med hittet Postkort-Musik, der er blevet spillet SÅ forskelligt gennem tiderne, samtidig med at man kan høre det er det samme stykke - samt med duoen med Kresten Osgood. Engelske Alterations  er kendt for deres humor - og nu er jeg den der løfter sløret for en nylig koncert med dem i Berlin. Og så er der lige et album med improvisationer optaget i det store lyddøde rum i DTU der udmærker sig ved ingen akustik at have, hvis i forstår hvad jeg mener.
Se mere i vedhæftede. Og/eller på:
 
 
Allerbedst!
Carl

 
PS I kan lave jeres egne "snigpremierer" - det hele kan allerede høres på tjenesterne. Søg musikken på Spotify, Youtube Music, Apple/Itunes, Deezer, Tidal og hundredvis andre tjenester, det er ikke rigtig til at give links. Brug oplysningerne fra kataloget eller hjemmesiden hertil.
211201
Some video glipses from the 70 years reception in Copenhagen here:

Improvisation duo with Kresten Osgood

The folk and pop department

Please note that the links to various texts in the old advertisement of the reception below still work.
CARL BERGSTRØM-NIELSEN 70 ÅRS FØDSELSDAGSRECEPTION

Bergstrøm-Nielsen/Kresten Osgood impro duo
Italienske folkesange med mandolinisten Arne Beck-Larsen
John Mogensen-arrangementer

NYT!
Artist Talk (interview) v. Kresten Osgood arr. DJBFA kl. 15
Musik klokken 16, 17 og 18

18. August 2021 i Literaturhaus, Møllegade 7, 2200 Kbh. N


GRATIS ADGANG

PR. 4.august: INTET krav om coronapas!
Check for en sikkerheds skyld for evt. ændringer og coronaregler før eventen HER på hjemmesiden.


Kære venner og koncertinteresserede!

I anledning af at jeg fylder 70 i dette år holder jeg en reception med mindre koncertindslag onsdag den 18.august i Literaturhaus i København. Alle er velkomne og tag bare andre med. Programmet er dennegang ret blandet, med bla. italiensk folkesang og John Mogensen-numre i ny forklædning. Heri ligger der jo osse en eksperimenteren. Kresten Osgood, min gode yngre kollega som jeg spiller improviseret duo med medvirker på slagtøj, samt min gamle skolekammerat Arne på mandolin.

Kom i kortere eller længere tid som i synes. Der vil være et beskedent traktement af en drink og snacks og mulighed for at købe mere i baren, men indgangen er selvfølgelig gratis. Musikindslagene er planlagt til at være så tilpas korte, at vi osse kan være selskabelige. Efter musikken kl.18 kan de der har lyst blive og spise pizza eller lignende.

Glæder mig meget til at se jer!

Allerbedste hilsener Carl

   

Har nogen lyst til at læse en nørdet beskrivelse af projektet, sendt til Københavns Kommune, så se her.

Se forlaget edition-s' pressemeddelelse HER.


2 KONCERTER MED OPEN FORM ENSEMBLE:

1) Open Form Ensemble spiller kompositioner af mig og andre gode internationale folk
fredag 28.maj kl. 21 i Literaturhaus, Møllegade 7, 2200 Kbh. N

Entré 120 kr - som også dækker koncerten med Bara Gisladottir kl. 20. Begrænset plads - det er sikrest at købe billet i forvejen gennem koncertens side her:

https://klang.dk/2021/program/open-form-ensemble

Og vær opmærksom på de til den tid gældende regler om evt. coronapas.

Men tilbage til musikken - så er min Open Form Festival kommet i nyt, spændende regi med Klang-festivalen - se det store program på https://klang.dk og etinterview med mig ved Lise Bendixen her Og flere danske komponister uropføres ved vores koncert. Laura Toxværd, garvet komponist fra den rytmiske lejr, har skrevet stykket "Interrupter" til os, hvor musikerne afbryder hinanden. Ensemble-medlemmet Malene Bichel er i en meditativ, rolig lejr med "Vævninger". Og jeg selv er der med "Colours and contexts" - som jeg komponerede i Tuscania i 2007 og hvor et slideshow præsenterer mønstre som forandrer sig. Og der er mer endnu, selv om koncerten blot skal vare en times tid.

Læs et mini-interview med Laura Toxværd og mig om værkerne ved denne koncert HER.

Ensemblet består foruden mig selv på horn mv af: Marie Wärme (Accordion) - Dean Delgiusto (Accordion) - Malene Bichel (Stemme)


2) Samme ensemble spiller SAMME PROGRAM (ændring...) -

tirsdag 8.juni kl. 19.30 OBS ÆNDRET TIDSPUNKT!! i Klub Primi, H15 Scene, Halmtorvet 15, 1700 Kbh. V (følg den hvide bygning på venstre side på vej lidt ind i Kødbyen, gå op på rampen...)

Entre 100 kr - kan såvidt jeg ved kun fås ved indgangen. Jvf. ovenfor, vær opmærksom på pladsbegrænsning og evt. coronapas.


Graspable for piano (2016). (Please request a better copy (free) if you'd like to play it ;-)


Kære venner,

performance-duoen Live Art holder forestilling/koncert

torsdag 3.december kl. 16-16.45 (hedder det i programmet) på Statens Museum for Kunst, Sølvgade 48-50, København K.

Det sker i forbindelse med Goodiepals Unboxing-udstilling, og på hans foranledning er der musik af mig med.

Der er et specielt program af stykker, der kan fortolkes i handling såvel som i lyd. "Pauser" består af anvisninger på mange slags pause. Og "Graspable" for klaver er i høj grad beskrevet som en musik for hænder på tangenter.

Vigtigt: man skal bestille en gratis billet i forvejen, jo før jo sikrere, i ved nok hvorfor... gå ind på SMKs kalender her og følg linket til Billetto HER

- og HER er Live Arts præsentation af serien VIRAK hvori koncerten indgår.

Lad os ses!

allerbedst, Carl

PS De populære hurra-råb som topper besøgene på min hjemmeside skulle have været med, men pgra. Corona er det ikke sandsynligt, det er tilladt.
Excerpt from Pauses (for any soundmaking means). You may order the entire piece here
VISDOM I BÅDE ORD OG MUSIK

Dronning Margrethe - filosoffen Nietzsche og mange flere har udtalt vise ord om dialog og kommunikation. Og det har inspireret os til at fremføre en buket af kompositioner, hvis strukturer direkte sætter dette i spil. Og til at sætte finurlige rammer for frie improvisationer. Kom og lyt til hvordan ordene og musikken belyser hinanden begge dage:

Tirsdag 5.november kl. 19.30 - Kompositioner og læsninger

Onsdag 6.november kl. 19.30 - Improvisationer og læsninger

Entré 70 kr, stud./arb.ledige 50
Literaturhaus, Møllegade 7, 2200 København N.Tema: improvisation som dialog og kommunikation - mellem musikerne, i partiturerne og i litteraturen. Åbne kompositioner er en relativt sjælden del af ny musik-repertoiret, men i denne kompositionsform mødes traditionen med dens berettiget skyhøje forventninger med en nutidig opførelsespraksis. Musikken er en højtudviklet form for kommunikation - det kan med teksterne gøres klarere også for nye lyttere. Teksterne der læses op kan fx. handle om betingelser for den gode samtale og om, hvordan musikkens udformning kan inspirere de der spiller og lytter.

Medvirkende: Marie Wärme, accordion - Dean Delgiusto, accordion - Malene Bichel, stemme - Carl Bergstrøm-Nielsen, valdhorn og diverse. Se CV-stof om de medvirkende nedenfor.

PROGRAM TIRSDAG: Kompositioner af Bolette Daniels Beck, Toshi Ichiyanagi, Henrik Ehland Rasmussen, Carl Bergstrøm-Nielsen, Alexis Porfiriadis og Elise Haich Maahn.
   Tekster af H.M. Dronning Margrethe II, Heinrich von Kleist, Michael Wollny, Malene Bichel og Christian Wolff.

PROGRAM ONSDAG: Frie improvisationer i mange besætninger og "klassiske" aftaleformer ("almindeligt" - "miniaturer" - "en efter en sætter ind" mm.)
   Tekster af Heinrich von Kleist, Friedrich Nietzsche, Malene Bichel, Benny Andersen, Reinhard Gagel, Karlheinz Stockhausen og John Corbett.

Arr.: Copenhagen Openform Festival, som siden 2007 har formidlet åbne kompositionsformer. Af komponister har Chr. Wolff og Pauline Oliveros gæstet Oslo; der har været danske og udenlandske uropførelser, men også klassikere som Stockhausen og Ichiyanagi er opført. Mere historie: se nedenfor.


CV-stof:

Marie Wärme, accordion. Diplomeksamen fra DKDM. Solistisk optræden internationalt. Med-grundlægger af 14 Red Ladies, TangoCatz Quartet og Wärme-kvartetten. Fra 2008 medlem af SUSÅ Festivalens kunstneriske ledelse. 2010 modtager af KODAs Ildsjælspris.

Dean Delgiusto, accordion. Diplomeksamen fra DKDM. Har vundet mange priser, bla. dobbelt guldmedalje 2001 i Ljubečna, Slovenien og førstepræmien ved den int. konkurrence i Pula, Kroatien i 2005 med en accordion kvintet. Udstrakt samarbejde til mange sider, bla. komponister af ny musik.

Malene Bichel, stemme. Uddannet sanger og musikpædagog fra musikkonservatoriet i Aalborg. Uddannelse som proceskonsulent. Undervisning i sang på Aalborg Universitet.

Carl Bergstrøm-Nielsen, multi-instrumentalist, komponist. Medlem af Gruppen for Alternativ Musik 1971-77. Cand.phil i musik fra Københavns Universitet. 1983-2014 undervist i fagene Intuitiv Musik og Grafisk Notation ved Aalborg Universitet, som han selv har udformet. Værker opført i 25 lande, bla. ved Numus Festival (DK) og Warszawa Efterår (PL).

< FONT SIZE=3> Kontakt: Carl Bergstrøm-Nielsen, tlf. +45 2820 5688


LIDT HISTORIE:
2007 Else Olsen Storesund arrangerer første Open Form festival i Oslo med Chr. Wolff som inviteret gæst

2009 Anden festival i Oslo med Pauline Oliveros som gæst

2011 Carl Bergstrøm-Nielsen arrangerer festivalen første gang i København. To portrætkoncerter, af Henrik Ehland Rasmussen og af Carl selv. Ensemble Kwartludium fra Polen spiller.

2013 Festival i samarbejde med Dansk Komponistforenings 100 år fejring. 2 danske ensembler ur- og genopfører musik af en række danske komponister: Toke Brorson Odin, Jørgen Lekfeldt, Ivan Vincze, Regin Petersen. Manon-Liu Winther og Franz Hautzinger fra Østrig er gæster med musik af Chr. Wolff, Ehland Rasmussen og improvisation. Henrik Ehland Rasmussen er solist med musik af Niels Viggo Bentzon. Computergrafik ved Morten Carlsen.

2015 En koncert med en Beethoven-klaversonate afvekslende med frie improvisationer, en anden koncert med jazzstandards med samme vekselvirkning. Pianisterne Ida Andersson samt Heine Hansen medvirker, desuden Kresten Osgood (perc), Dean Delgiusto (acc) og Carl Bergstrøm-Nielsen (multi).

2017 Tema: enkelhed/komplicerethed. Enkel musik af Stockhausen, Bergstrøm-Nielsen, Lekfeldt, Ponizil og Ehland Rasmussen. Kompoliceret musik af Ehland Rasmussen, Bergstrøm-Nielsen, Max E. Keller, Erik Christensen. Wärme (acc) - Delgiusto (acc) - Bichel (stemme) - Bergstrøm-Nielsen (multi) medvirker.

Se og lyt videoer fra 2011 og frem HER!
Besøg os på Facebook: www.facebook.com/openformcph/


Projektet er støttet af Koda Kultur
***

3 Solokoncerter à 50 minutter med Carl Bergstrøm-Nielsen (valdhorn, stemme, præpareret kromatisk mundharpe, pennywhistle) i 5E, København, i marts 2019:

- 4.marts kl.20: Fri improvisation. INTET fastlagt.


- 11.marts kl.19: Udvalgte kompositioner fra min serie "Memory Pieces" (2006f):
Memory Piece 1 (uropf)
Memory Piece 3
Memory Piece 2 (uropf)
Memory Piece 5 (uropf)
Der er tale om rammer som på forskellig vis kræver at noget tidligere skal huskes og bearbejdes. På denne måde søger jeg mod mere klarhed i stykkernes helhed uden at fastlægge enkeltheder. Stykkerne gennemgås ved koncerten, så publikum kan følge med i processerne.


- 18.marts kl.19: Udvalgte kompositioner fra Stockhausens intuitive samling From the Seven Days (1968):
Intensity
Night Music
Unlimited
IT
Meditatitivt orienterede tekster som leder den musikalske proces ind i forskellige lydbilleder og strukturer. Stykkerne bliver gennemgået.

Alle koncerter er en del af aftenens program i 5E - se mere her når tiden nærmer sig: www.facebook.com/mandagsklubben5e/
Den Grå Kødby, Slagtehusgade 5E, Kbh. V
Entré 50 kr. såvidt vides, flere koncerter med andre på samme aften 100 kr.SMAGSPRØVER:

FRI IMPRO
MEMORY PIECE 6
STOCKHAUSEN: NIGHT MUSIC (1968)
Koncert 25.juni 2018 kl. 20 i 5E

Haruhiko Okabe (hichiriki, tenorsax) fra Japan kommer igen i år til 5E i Kbh.
med den fantastiske, enthousiastiske atmosfære! 
Og vores line-up ved den lille koncert kl. 20-21 samler nogle af hans partnere til flere sider... 
således kommer også de spændende navne

Simon Toldam (klaver)
Soma Allpass (cello)

foruden kendingene
Mette Stig Nielsen (klaver)
Nina Bjørk Eliasson (stemme)
og undertegnede (horn og diverse).

Program? Noget med improvisation, det viser sig senere!

Entré 50 kr (eller 100 for hele aftenen til sent, med diverse andre gode optrædende, bla. orkester kl. 19). 
Flere oplysninger om aftenen når vi nærmer os datoen, på www.facebook.com/mandagsklubben5e/. 

Hvor nøjagtigt? Se kortet her.

Haruhiko spiller desuden i Koncertkirken Kbh. 12.juli kl.20 sammen med cellisterne Soma Allpass og Lil Lacy - se her...

Improvisationskvartetten som vakte opmærksomhed 
ved Copenhagen Open Form Festival 2017 kan nu 
høres i frie improvisationer. Med:

Marie Wärme, accordion
Dean Delgiusto, accordion
Malene Bichel, stemme
Carl Bergstroem-Nielsen, valdhorn og diverse

TID og STED: Mandagsklubben 5E, Slagtehusgade 5E, 
Kødbyen i København. Entre 50 kr såvidt vides.

Flere oplysninger her.

Master study in free improvisation?? Yes, it exists in Basel... and you have the chance to hear them Sunday 4th March in the Concert Church, Copenhagen. More here! Mandag 13.november og onsdag 15.november 2018 kl. 19.30 i Metronomen, Frederiksberg:

Copenhagen Open Form Festival 2017 præsenterer: ENKEL MUSIK - KOMPLICERET MUSIK. Carl Bergstrøm-Nielsen (valdhorn mm), Malene Bichel (stemme), Dean Delgiusto (accordion) og Marie Wärme (accordion) opfører åbne kompositioner med improvisation. Entré 80 kr, studerende 50 kr. KLIK HER!
Mandag 20.november arr. Arbejdsgruppe Gunnar Berg kl. 19.30 i Metronomen, Frederiksberg: her opføres bla. Carl Bergstrøm-Nielsens Berceuse with Tango and Fan Shapes - et bestilt stykke som hylder Gunnar Berg og uropføres af Erik Kaltoft. entré 100 kr.

ANCESTRAL MODERNISM - MORE CONCERTS WITH IMPROVISATION SEPTEMBER 2017!6. september kl 20:00, CPH World Music Festival in Koncertkirken Duo: Sori Choi and Ying-Hsueh Chen. https://www.facebook.com/events/482508702094899/

8. september kl 19:30, CPH World Music Festival in Ansgarkirken Solo: Sori Choi. https://www.facebook.com/events/260949004399774/

10 september kl 16:00, CPH World Music Festival in Koncertkirken. Solo: Lê Quan Ninh https://www.facebook.com/events/1461545713884529/

14 september kl 20:00, Ancestral Modernism Tri(o)logy DEBUT i Koncertkirken. Trio: Lê Quan Ninh, Sori Choi & Ying-Hsueh Chen https://www.facebook.com/events/709367189246916/


ANCESTRAL MODERNISM is a percussion concert series juxtaposing modern, traditional and improvisation to get beyond superficial genre labels. Take your family and friends along, children above 5 years old also welcome.

DETTE ER IKKE EN KONCERT MEN EN UDSTILLING

Hvad kigger den gamle komponist Lange-Müller på her i Musikkonservatoriets bibliotek på Rosenørns Allé? Han ser ud over den udstilling som jeg og Edition-S har lavet om Edition Text & Graphix, om nye notationsformer. Udstillingen varer til og med august [2017 - historisk!] (check evt. www.dkdm.dk for mulig ferielukning).


DETTE ER IKKE EN KONCERT MEN EN UDSTILLINGMonday 26th of JUNE at 5E, Slagtehusgade 5E, Kødbyen, Copenhagen V, 22 o'clock:

HARUHIKO OKABE (JAPAN) AND FRIENDS


Haruhiko Okabe, hichiriki, tenorsax
Mette Stig Nielsen, piano
Carl Bergstrøm-Nielsen, french horn and various

Haruhiko Okabe from Japan continues his intercultural explorations in one more European tour. With this constellation we can expect a deepening out of long-standing relationships between musicians being like-minded in their engagement in free improvisation, and yet so different in their individualities that possible clashes cannot be excluded.

Spring concerts 2017:

1) Ancestral Modernism Singularity March 28, 20:00 in Koncertkirken (80/50dkk)
Contemporary Classic vs Free Improvisation. Percussion Solo: Ying-Hsueh Chen (TW/DK)

2) Ancestral Modernism Singularity: Free Improvisation
May 14, 16:00 in Literaturhaus (80/50dkk)
Percussion Solo: Lê Quan Ninh (FR).

3) Ancestral Modernism Duality: Free Improvisation vs Contemporary Music
May 18, 19:30 in Frederiksberg Slotskirke (free entrance)
Percussion: Lê Quan Ninh and Ying-Hsueh Chen


More about it here.


Alle mandage i oktober kl.20-21 i 5E, Slagtehusgade 5E i Kødbyen.

CPH IMPRO EXPLO 2016
5 mini-koncerter med københavnske improvisatorer mfl. kurateret af Carl Bergstrøm-Nielsen.

Fri improvisation er når musikere gir slip på faste stilarter og spiller ud fra øjeblikket. 
Det nye spillested 5E som Kresten Osgood har startet sætter det i højsædet. 
Det klassiske, punkede, ny musik-agtige, jazzede mødes i en højere enhed, der bla. handler 
om at lytte til hinanden og gøre fælles opdagelser.

Alt dette er et led i den løbende aktivitet på 5E. Efter første afdeling kl. 20 fortsætter 
musikken med andre grupper kl. 21, 22 osv. En "månedens kunstner" samler andre musikere 
omkring sig i et af sættene. Det er det, der hedder at kuratere på klassisk eller være 
bandleader i det rytmiske - vælg selv...

Nedenfor følger hele programmet for CBNs oktober-afdeling og en alfabetisk liste over musikere. 
Se dog endelig også www.facebook.com/mandagsklubben5e ... med de fuldstændige programmer for dagene.

Entre 50 kr for én afdeling eller 100 for alle aftenens. 
Før du tager afsted, så se på kortet nedenunder teksten her.[Er udeladt i denne historiske afdeling ;-)]

God fornøjelse!
Carl Bergstrøm-Nielsen
==========================
3/10
Dean Delgiusto (acc)
Marie Wärme (acc)
Malene Bichel (voc)
Carl Bergstrøm-Nielsen (valdhorn, div)

Der blæses og bruges stemme...


10/10
Jørgen Teller (el-gt)
Naja Månsson (stemme)
John Ehde (cello)
Carl Bergstrøm-Nielsen (valdhorn, div)
Dean Delgiusto (acc)

Rock-drønnerten Teller møder bla. den garvede klassiske Ehde og operasangeren Maansson...

17/10
Dalia Faitelson (el-gt)
Mette Stig Nielsen (pft)
Kresten Osgood (perc)
Marcela Lucatelli (voice)
Felipe Zenicola (BRAS)(elbas)
Carl Bergstrøm-Nielsen (valdhorn, div)

Så er vi seks der spiller og blander kortene...

24/10
Dean Delgiusto (acc)
Malene Bichel (stemme)
Naja Månsson (stemme)
Carl Bergstrøm-Nielsen (valdhorn, div)

Prognosen ud fra baggrunde siger "kammermusikalsk", men man ved jo aldrig helt...

31/10
Birgitte Alsted (vl)
Kresten Osgood (perc)
Carl Bergstrøm-Nielsen (valdhorn, div)

Soloer, duo-miniaturer med BA og CBN. Duo KO/CBN.
==========================
IMPRO EXPLO CPH 2016:
Birgitte Alsted (vl)
Carl Bergstrøm-Nielsen (valdhorn, div)
Malene Bichel (voc)
Dean Delgiusto (acc)
Mette Stig Nielsen (pft)
John Ehde (cello)
Dalia Faitelson (el-gt)
Marcela Lucatelli (voice)
Naja Maansson (voc)
Kresten Osgood (perc)
Jørgen Teller (el-gt)
Marie Wärme (acc)
Felipe Zenicola (BRAS)(elbas)
==========================


BESØG FRA JAPAN 27.juni OG 1.juli i KBH1) Mandag den 27.juni kl. 20-21 i 5E, Slagtehusgade 5E, Den Grå Kødby, Kbh.V.

Entré til denne koncert 50 kr.

Haruhiko Okabe (hichiriki, sax)
Mette Stig Nielsen (piano)
Nina Björk Eliasson (stemme)
Carl Bergstrøm-Nielsen (horn og diverse)

Haruhiko har rødder i traditionel japansk musik og spiller bla. hichiriki, en japansk obo. Vi andre har spillet med ham i Japan tidligere: Mette Stig Nielsen, som utrætteligt har kæmpet for improvisation ved Odense Musikkonservatorium og grundlægger af kvindeenensemblet Madame Press. Islandske Nina Björk Eliasson, en i sandhed original vokalvirtuos. Og mig selv som har været aktiv for improviseret musik siden halvfjerdserne.

Kl.21, 22 og 23 er der mere improvisationsmusik hvis det kunne friste: Banke / Filipsen / Bruun / Danstrup samt Irene Becker / John Ehde samt Lagodzinski / Jacobson / Gasior.
Billet for hele aftenen: 100kr

2) Fredag den 1.juli kl. 20-21 i 5E, Slagtehusgade 5E, Den Grå Kødby, Kbh.V.
Entré til denne koncert 50 kr

Haruhiko Okabe -saxofon & hichiriki
Nina Björk Elíasson -vokal
Jakob Davidsen -piano

Note fra jazz.dk: Denne koncert byder på en sjælden improvisationskonstellation: den japanske Haruhiko Okabe på saxofon og hichiriki, den islandske eksperimentalsanger Nina Björk Elíasson vokal og den prisbelønnede Jakob Davidsen på klaver. Nina fører de to herrer sammen og der kan forventes strejf af støj, jazz, haiku og gagaku.

Kl.21.30 er der mere improvisationsmusik hvis det kunne friste... med Kjærgaard/Anker/Friis/Bøje samt Snekkestad/Bruun (N/DK). Det er iøvrigt første dag af Copenhagen Jazz Festival ... se www.jazz.dk. Billet for hele aftenen: 100krKONCERTRÆKKE MED NY MUSIK OG IMPROVISATION TILSIDST I HVER KONCERT:

Blokfløjtenisten Louise Hjort og ensemblet MOD opfører ny musik ved koncerter i Koncertkirken, Blågårds Plads Kbh:

15.december 2015
10.januar 2016
2.februar 2016

- hver koncert slutter med en improvisation over et vedtagent tema. Disse temaer besluttes kort før koncerten.

Detaljer - se her!


English
Copenhagen   O p e n f o r m   Festival  2015

BEETHOVEN, JAZZSTANDARDS OG FRI IMPROVISATION
Ja, du læste rigtigt. Det er IKKE en vittighed: specialister spiller Beethoven, Debussy
og jazzstandards a la Body and Soul, Pennies from Heaven mm. Ind imellem er der frie improvisationer.

Koncerterne er velegnede for de, som ikke er vant til ny og improviseret musik i lange baner - det "mærkelige" bliver stærkt fortyndet ;-)
Samtidig skal musikerne forholde sig til denne særlige situation, hvilket bestemt også bliver eksperimenterende.

Koncertkirken, lørdag den 21.november (Blågaards Plads 6A, 2200 Kbh. N)
kl.14 og kl.16. Mulighed for køb af mad og spisning bagefter.
Entré: 100 kr for begge koncerter, 70 for en enkelt.


         SE VIDEOER MED UDDRAG HER!

PROGRAM KL.14:
-Beethoven: Klaversonate nr. 12 As-dur, 1.sats
 Klaver: Ida Andersson
-Fri improvisation:
 Kresten Osgood (trommer mv), Dean Delgiusto (accordion)
-Beethoven: Klaversonate nr. 12 As-dur, 2.sats
-Fri improvisation:
 Kresten, Carl Bergstrøm-Nielsen (valdhorn stemme og div)
-Beethoven: Klaversonate nr. 12 As-dur, 3.sats
-Fri improvisation:
 Dean, Carl
-Beethoven: Klaversonate nr. 12 As-dur, 4.sats
-Fri improvisation:
 Kresten, Dean, Carl
-Debussy: La Cathédrale Engloutie (Den sunkne katedral)
-Fri improvisation:
 Ida, Kresten, Dean, Carl


PROGRAM KL.16

JAZZSTANDARDS - Kresten Osgood og Heine Hansen (klaver)
Fri improvisation - Kresten, Carl
JAZZSTANDARDS - Kresten og Heine (klaver)
Fri improvisation - Kresten, Heine, Dean, Carl

---

OM MUSIKERNE:
Kresten Osgood vil være kendt af mange, og han og Carl har siden 2007 haft en duo.
Heine Hansen spiller ellers i bla. Alex Riel Trio. 
Ida Andersson og Dean Delgiusto er unge instrumentalister fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium 
som har begejstret Carl på det senere.

Mere info / More info

  
Projektet er støttet af Dansk Komponist Forening / KODAs Nationale Midler
Openform Festivalen er en biennale, der siden 2007 har formidlet åbne kompositioner. Dennegang er det koncertprogrammerne, der figurerer som åbne kompositioner.        

English
GAME PIECES

KONCERTKIRKEN (København, Blågårds Plads 6A, 2200 N)
lørdag 31.oktober 2015, kl. 20.

Musik som spilles efter regler uden at nogen kender facit i forvejen.
Komponist og musikere samarbejder direkte om at nå inspirationen.

Koncerten er arrangeret af Gong Tomorrow Festival som tidligere hed Wundergrund. Se hele programmet her.
Entré: 100kr.
Der vil være optræden som introducerer stykkerne på engelsk.
Komponister - klassikere og uropførelser, se nedenfor - og ikke bare uropførelser, men ny-bestillinger støttet af Statens Kunstfond efter ansøgning fra Wundergrund Festival.
Musikere: Stefan Baur (sax), Loré Lixenberg (voc, performance), Ying Hsueh-Chen (perc), Jeppe Just Christensen.
Læs Ying Hsueh-Chen's vision om at være musiker her!
PROGRAM:
Shiba Tetsu (f.1959): Two Game Pieces (c.1995) (Hand Piece (with memory function)
Let's play what we can play in single hand + orchestrations etude)
Henrik Ehland Rasmussen (f.1961): Meddlings (2013) (uropførelse)
Jørgen Lekfeldt (f.1948): ARUA (1977)
-- P A U S E --
Karlheinz Stockhausen (1928-2007): Unanimity fra "For times to Come" (1968)
Toke Brorson Odin (f.1982): Animal Game Cards (2014) (uropførelse)
Regin Petersen (f.1980): The Battle at Dybbøl (2013) (uropførelse)
Mere infoCopenhagen  O p e n f o r m  Festival 2013. See a pdf with the programme with the scores (some with English texts) and texts (in Danish) here!
This is a compilation video showing some scores we did and how they sound...
More documentation here!

COPENHAGEN


o   p   e   n   f   o   r   m


FESTIVAL 2013


En musikfestival med fokus på improvisation og åbne notationsformer

A festival of experimental music focusing on improvisation and open notations. Works by Chr. Wolff and a number of Danish composers. More info - please enquire by email here.
Open Form Festival inviterer lørdag d. 15. juni indenfor til en eftermiddag og aften, spækket med improviseret musik, udført af de ypperste danske og internationale musikere – heriblandt det københavnsk baserede ensemble 4 Elements og de to østrigske musikere Manon Liu Winter og Franz Hautzinger. Se programmet her! Og vær med i snakken på Facebook her

Fri improvisation er musik, der ikke følger nogen regler udover de ideer og præferencer, som de udøvende musikere præges af under vejs. Omvendt er genren også en legeplads for komponisterne, der skriver værker ved hjælp af åbne notationsformer, hvor det overvejende er op til de enkelte musikere at fortolke ”noderne”.

Foruden at præsentere en række værker inde for denne genre, sætter Open Form 2013 fokus på at synliggøre de kreative processer, der er i spil, når musikken opføres.

Musiker og komponist Morten Carlsen har i den forbindelse designet en app, hvor de forskellige musikere og elementer af musikken visualiseres med farver og former i bevægelser. Samtidig har vi inviteret danseren Bo Madvig til at lægge krop til musikken.

Open Form byder også på en workshop med de to østrigske musikere - fredag den 14.juni kl. 15-18 samt søndag den 16.juni kl. 12-15. Pris 350 kr

Medvirkende kunstnere: Manon Liu Winter, Franz Hautzinger, 4 Elements, Morten Carlsen, m.fl.
Koncerter: Lørdag d. 15. juni, kl. 17.00-22.30.
Mulighed for køb af mad 19-20.30
Entré: 80 kr.
Sted: Koncertkirken, Blågårds Plads, Kbh. N
Mere info om workshop (pdf) her. Kontakt til arrangøren her.

Open Form Festival arrangeres af Carl Bergstrøm-Nielsen i samarbejde med Dansk Komponist Forening - i anledning af foreningens 100 års jubilæum.
“Sound drops”
-en improvisations-koncert

Frihavns Kirke, Willemoesgade 68, 2100 København Ø, torsdag d. 30. maj 2013 kl. 20

Hvad kan man gøre med toner? Og hvilke andre lyde kan instrumenter og stemmer frembringe? Det vil Elíasson og Agerbo undersøge.

Vær forberedt på både enfoldighed og mangfoldighed. Orgelpiper der synger, blokfløjter og stemmer der piber, elektroniske fregnede lyde, de ensomme bjerges lyde og falske hyggelyde. Helt hvad der sker vides ikke, for det er nuet der gælder.

Elíasson og Agerbo har fortid sammen i improvisationsgruppen Madam Press, men kommunikerer nu med lethed sammen som duo. Karina Agerbo: diverse blokfløjter og vokal. Nina Björk Elíasson: orgel, vokal, elektronik. Entré: kr. 50,-

Nina Björk Elíasson er sanger, improvisator og komponist. Uddannet i musik og kommunikation på Københavns Universitet. Videre vokalstudier hos Jo Estill U.S.A. Har i årevis undersøgt og eksperimenteret med stemmen ud fra fonetik, følelser, forskellige stemmekvaliteter. Hun har sunget og komponeret i Klakki (nordisk worldmusik) m.m.

Karina Agerbo er blokfløjtenist og uddannet Musiker-Performer fra Det Fynske Musikkonservatorium. Har beskæftiget sig med et væld af genrer fra fri improvisation til præcist nedskrevet kompositionsmusik, fra middelalder til vores egen tid. Med ensemblet Sirena er koreografien også blevet et vigtigt element af et musikalsk udtryk.Kære allesammen,

vi har fornøjelsen at invitere til release-party for en fin ny CD med vores
musik! Den er udgivet i Polen af det flernationale Dux Records, og et polsk
super-ensemble spiller, Kwartludium. Det vil være kendt af de, som oplevede
dem ved vores portrætkoncerter i 2011 eller i net-dokumentationer derfra.
Henrik og jeg har hver to stykker med - Regin Petersen har et.

Det finder sted søndag den 28.april i det flotte og hyggelige Møstings Hus,
Andebakkesti 5, 2000 Frederiksberg. Lige op ad Frederiksberg Have og nær ved 
Solbjerg metro. Kom når i har lyst og vær med i fælles hygge og oplev
diverse kunstneriske indslag - ikke mindst den forrygende video med 
reportage, interviews og leg med billederne som blev optaget som 
dokumentation af vores indspilninger i Warszawa, dels i et kæmpe-studie, 
dels ved en festival. Der serveres lidt vin, mens evt. spisning senere 
bliver for egen regning.

Program:
14: velkomst - video af Patryk Matela - overraskelse 1
15: overraskelse 2
16: video vises igen - mulighed for deltagelse i vokal mini-workshop med
Postkort-Musik af Carl (med på CDen).
ca 17: mulighed for spisning

Mere om arrangementet og vores musik her:

http://www.facebook.com/events/495939263799540/

www.intuitivemusic.dk/hr (Henrik)
Carls' sounds and Sights (Carl)


Håber at se mange af jer!

Allerbedste hilsener,
Carl og Henrik


  
Kære venner,

så har koncertlivet igen haft bud efter mig, og der er chance for at opleve 
mig på mit hidtil ca. højeste niveau:


Fredag den 14.december 2012 - overkommeligt fyraftens/gå-hjem- arrangement!
Kirkegaards Antikvariat, Islands Brygge 25, 2300 Kbh. S

Vi citerer fra Krestens meddelelse:

"meningen er at man kan få en indsprøjtning med mystik midt på en kold december dag

- kl 16 Lars Greve solo sax. En af landets bedste unge saxofonister stiller op 
helt alene. dont miss it!
- kl 17 Carl Bergstrøm Nielsen (voc, waldhorn, melodika, fløjte) 
+ Kresten Osgood (ting). CBN er en intuitiv og fritænkende musiker. en sand pionær. 
duoen med Osgood genopstår endelig!"

Jeg og Kresten spiller frit improviseret. Gratis adgang.

---

For de rejse-modige er der muligheder 

Lørdag den 15. november kl. 20 i Malmö - koncert og udstilling med grafisk musik.

Et meget spændende og blandet ensemble: jeg spiller sammen med Nguyen Than Thuy, 
vietnamesisk stjerne på det traditionelle 17-strengede instrument dan tranh 
(det er ikke engang løgn, super-præmievinder og fast på konservatoriet i Hanoi, 
men hun spiller altså også med eksperimenterende folk!) - Martin Küchen, 
fantastisk svensk saxofonist som jeg mødte for længe siden - Jesper Egelund 
Pedersen (kontrabas). Hvis sidstnævnte overhovedet behøver præsentation, så det 
at hans virksomhed med fornyende improvisation i ensemblet Figura hører til i 
den absolutte top herhjemme. Vi er heldige, vi kunne hyre ham og friste ham med 
dette.

Desforuden så har jeg sat hele programmet sammen, så det både bliver spændende 
at se på kompositionerne og lægger op til en koncert, jeg glæder mig meget til.

Elastic Gallery, Monbijiougatan 17G, Malmö kl 20. Arr. af klubb yoyo. 
(Ligger sådn tåleligt i gåafstand fra Öresundstogets Triangel-station). 
Gratis adgang, eller henvis til mig. - http://klubbyoyo.se/

---

mange hilsener!
Carl
SÅ sker der virkelig noget i København omkring åben komposition fortolket af super-musikere! Copenhagen Open Form Festival 2011, Fredag 19. august kl. 19.30 og lørdag 20. august kl. 14.30 2011 i Koncertkirken, Blågårds Plads: læs mere her!GRUPPEN FOR INTUITIV MUSIK spiller i Kulturhuset Islands Brygge, Islands Brygge 18, 2300 Kbh. S, torsdag den 21. juli kl. 20 (vi er på som de første).

Programmet består af: Jørgen Lekfeldt: Festouverture (2011) - Carl Bergstrøm-Nielsen: Strategies 3 (2011) - Ivan Vincze: Summer-Swings and Jumps (1996) - Henrik Ehland Rasmussen: Three Individual Notes (2009). Entré 50 kr. Mere her!

CBN medvirker i Kresten Osgoods Musketér-festival, Huset i Magstrædes Café, Fredag den 17. december fra kl. 20. En af dagene i en festival for ny rytmisk musik 16-18. december med mangfoldighed som tema, arr. af Kresten Osgood. Entré 100 kr. Hvad bliver der spillet? Ved ikke, ikke nødvendigvis improvisationer alene, alle medvirkende er velkomne til at bringe "noget" med, så det gør jeg måske osse, og det er jo spændende hvem man så kommer til at spille med...


PRESSEMEDDELELSE

MUSKETER FESTIVAL 2010

*Huset i magstræde * 16. – 18. december *

* KL. 20 * ENTRÉ 100 KR. *

Kraftcenteret i dansk jazz, Kresten Osgood, er sammen med Jazz Club Loco ophavsmænd til en forrygende tre-afteners-festival med musikalske musketerer på tværs af generationer og med en unik mangfoldighed af musikalsk bagage. Dette er den femte version af Musketer Festival med foregående udgaver på en kogende Plan B i august 2005 og i en ditto vinterkold Zum Biergarten i december 2006 og to års fuldstændig fantastisk tour de force i 2008 og 2009 i Husets Teater. I år er vi tilbage på Huset i Magstræde, i Cafeen på stueplan

Kresten Osgood siger om dette års Musketerfestival: ”Siden idéen om en ’musketerfestival’ blev præsenteret i 2005, er der sket meget:
- Vi har fået oprettet en Musketer forening, som har til formål at hjælpe til dér, hvor der e
r brug for en helt særlig hånd af den ene aller anden art i musikmiljøet. - Musketer Festival koncerterne har spredt sig til Jylland med succesfulde koncerter i Sønderborg, Odense, Ålborg, Århus og Grenaa - De første 2 Musketer Festival cd-udgivelser er ude og vol III kommer den 16 dec, og de mange involverede er kommet lidt tættere på hinanden.

Men meget er også stadig det samme. Anstændigheden er på fortsat tilbagetog i Danmark, småligheden og ligegyldigheden siver ind i dagligdagen, og rummelighed og fantasi må give plads for normalisering og selvtilstrækkelighed. vi lever i en tid hvor den eneste sandhed der er tilbage er musikken

Musketer Festivalens formål er derfor at gøre en forskel i Danmark og komme op med et positivt modspil til al den negative energi der langsomt er sevet ind i danskernes sjæl siden regeringsskiftet. Bevæbnet med god musik og sammenhold på tværs af alder, genrebetegnelser og karrierestatus står vi sammen som musikalske musketerer og skaber noget smukt og abstrakt. Man kan ikke sige, at Musketerfestival idéen er direkte politisk. Den bekender sig ikke til et politisk parti og er grundlæggende hævet over samfundshensyn. Det er nærmere en slags overordnet kulturkamp. Vi spiller for retten til kunstnerisk frihed, retten til ikke at passe ind, retten til at være os selv, retten til at stå for noget større og retten til ikke at blive forstået. Mest af alt handler dette om musikkens kraft. Vi musikalske musketerer ved godt, at det er hundrede gange stærkere at stille sig op og spille end at brokke sig eller diskutere. Vi vil synge og spille på livet løs. Ikke i protest, men i kærlighedens navn. Et budskab der transcenderer genrer, karrierer og alder.”

Tidligere musketerer tæller bla. Jacob Bellens, Ole Streenberg, Lars Frost, Kim Kristensen, Mads Mouritz, Prins Nitram, Teitur, Jeppe Kjellberg, Luther Thomas, TS Høeg, Per Kristensen, Frands Rifbjerg, Anders Holst, Jens Bjørnkjær, Jens Erik Sørensen, Søren Kjærgaard, Peter Bastian, Frida Asmussen, Simon Toldam, Søren Siegumfeldt Eriksen, Ole Fessor Lindgren, Jan Harbeck, Quarin Wiikstrøm, Eske Nørrelykke, Erwin Thomas, Jan Harbeck, Maria Laurette Friis, Niels Præstholm, Nanna Lüders, Bo Jacobsen, samt orkestrene Locomotion Starsemble, Lurpakket, Kasper Tranberg / Jonas Struck / Gisli / Emil de Waal / Per Kristensen / Prins Nitram / Jeppe Skjold / Je m’appelle Mads / Mark Solborg / TS Høeg / Peter Danstrup, Morten Mosgaard, Kristoffer Munk Mortensen, Klaus Nørgaard, Søren Nørbo, Jenno, Karsten Fundal, Kasper Tranberg, Jonas Westergaard, Peter Bruun, mads andersen, lars skinnebach, lars normand, shree, magnus lindgaard jochumsen Adam Pultz Melbye, Lars Greve, Peter Friis Nielsen, Håkon Berre, Pierre Dørge, Pia Raug, Marie Key, Jan Harbeck, claus højensgaard, knud andersen, lone hørslev, basar musicshop, francesco bigoni, peter h. olesen, Anders fillipsen, Ole Matthiessen, Christian Kyhl, Henrik Liebgott, Disa, mads mouritz, elena setien, Søren Kjærgaard / Anders Holst / Mads Mouritz / Torben Steno / Johan Olsen, Nanna Lüders / Anders Banke / Maria Laurette Friis / Jonas Muller / Bill Gross / Gustaf Ljunggren / Sture Ericsson / Bo Jacobsen / Simon Spang-Hansen / Bergmund Skalslien / Jonas Johansen / Martin Bisted Rasmussen / Nikolaj Torp / Rune Funch / Laust Sonne / Allan Mortensen/ / Søren Siegumfeldt / Michael Blicher / Jacob Funch / Mads Hyhne /Niclas Knudsen / Jon Meinild / Jens Erik Sørensen / Niels Dahl / Krister Johnsson m.fl. & the band: Og hvad er klokken: Jesper Løvdal – Thomas Vang – Kresten Osgood

* Husets cafe* Rådhusstræde 13 1466 København K *

For yderligere information kontakt venligst: Kresten Osgood osgood@funky.dk
Se her om Copenhagenimprov Festival 2010 30-31. oktober i Planeten, Huset i Magstræde, København...


(2010)
Hej alle,

jeg kan anbefale solsorte-installationen af Casper Cordes,
som jeg går ud fra er tilgængelig i åbningstiden for 
udstillingen. Man laver lyd i en mikrofon - og solsorten 
imiterer og svarer på magisk vis! Svært at beskrive, 
må opleves... som om jeg kunne forstå fuglenes sprog 
eller omvendt...

bedste hilsener,
Carl


VOKALORKESTRET OG GIM
- TO KONCERTER 5. og 6. DECEMBER 2009VOKALORKESTRET

LØRDAG 5. DECEMBER PÅ NY CARLSBERG GLYPTOTEK, Vinterhaven, Dantes Plads 7, Kbh. V, kl. 14.
Gratis når man har betalt entré til museet: 60 krVOKALORKESTRET OG GRUPPEN FOR INTUITIV MUSIK

SØNDAG 6. DECEMBER 2009 I CAFEEN I STUEN, HUSET I MAGSTRÆDE, RÅDHUSSTRÆDE 13, KBH.K, KL. 15. Entré 60 kr.

Vokalorkestret og GIM vil udfordre og udforske grænserne i denne enestående dobbeltkoncert. 100 % improvisation, nærvær og frit fald.

Vokalorkestrets 9 sangere har siden 2003 udelukkende arbejdet med fri improvisation med baggrund i både rytmisk og klassisk musik, dansk kor tradition og intuitiv musik. Et forfriskende anderledes bud på kormusik i det ny årtusinde.

Gruppen for Intuitiv Musik er mest instrumental og blev grundlagt i 1974. Den har samarbejdet med Karlheinz Stockhausen og vil sørge for forbindelsen til den gode gamle klassiske avantgardetradition.
Dronningensgade 34 (lige ved metroen), 
Entre mandag 50 kr, tirsdag 60 krTorsdag 11. december kl. 19, Verdenskulturcentret, Nørre Allé 7, 2200 Kbh. N, tlf. 3536 0528: FILMPREMIERE. Kortfilm af Jenö Farkas om komponist og intuitiv musiker Ivan Vincze. Der spilles også et nyt værk af Ivan Vincze, Stockhausens minde, og der er intuitiv jam session for alle bagefter. Arr: Béla Hamvas Klubben, Nomad Film og Béla Hamvas Gruppen for Intuitiv Musik.
Ugerne efter 1. og 8. November kan musik fra Stockhausens Aus den Sieben Tagen høres på BBCs website fra en flerdages Cut and Splice Festival omkring denne musik! Gå til This Months' Quotation for november og læs mere !!!

Ikke en koncert - men se alligevel her om 12 onsdage med foredrag om Stockhausen i København i efteråret 2008...

Carl Bergstrøm-Nielsen medvirker i Goodiepal's HEY COMPUTER, CAN YOU SCAN THIS?
Malmö Kunsthal koncert onsdag den 10.september kl. 7-9
Gratis adgang
Åbne prøver (for lige denne koncert) mandag  8.september 2-5 og tirsdag 2-5
Se Goodiepal's beskrivelse af ugen, hvor han indtager Malmö Kunsthal her!
(Samme sted er der også link til et kort. Man kan gå fra stationen...)
På programmet står en komplet fortolkning af de grafiske partiturer som findes
i en udgave af kunsttidsskriftet pist protta fra 1986. 
Hvem der iøvrigt medvirker skal vise sig...
Og hvordan vi griber tingene an. Jeg er smigrende inviteret som "den gamle mester" ;-)
Invitation til åbningsfest på Architecture + Design Days 16. maj kl. 21 2008, Kay Fiskers Plads, Ørestaden - Gratis adgang

LIFT, alias Randi Pontoppidan, Sissel Vera Petterson og Jeniffer Dill fra LeLe er gået sammen med Lyskastellet og Superlight om at skabe totaloplevelser i lyd og lys. I den nedlagte cykelkælder ”Under Vand” holder www.cphadd.dk nemlig sin stort anlagte åbningsfest. Og her vil Lift sprede elektroakustiske lydperler i skæret fra kæmpe, lysende juveler!

Rammen er vandpladsen over cykelkælderen i Ørestaden (v. Ørestad metrostation), der i festens anledning kommer under magisk lyd- og lysbehandling. Ved mørkets frembrud tændes gigantiske lysinstallationer og Lift+LeLe vil stemningssætte natten med deres underfundige klangunivers fra en tribune midt i det lysende vandbassin.

Oplev også: Kunstnergruppen Half Machine , urban videokunst af Lotte Tauber Lassen, regnbue-lyskunst af Søren Hüttel – og Kraken Recordings vil sammen med OHOJ! fyre op for musikken frem til den lyse morgen…

LIFT: www.myspace.com/liftduo CHPADD: www.chpadd.com Under Vand: www.undervand.org

Arrangører: Byliv, Illumenarts, GISP, Half Machine, Lyskastellet, Wundergrund, Ohoi!/Kraken Recordings.

19.maj 2008 kl. 21.30, Pressen (under Politikens Hus, Rådhuspladsen, København): Ge-Suk Yeo. Hør improvisationsmusikeren med operastemmen der har turneret Europa tyndt! Læs mere på hendes hjemmeside her: http://art.cappuccinonet.com/lang/en/projects.html#ilgobsorigori

Arr.: Re:New Digital Arts Forum 2008 - mere her: http://www.re-new.dk/index.php?pid=46
EXPEDITIONEN 08
En to dags opdagelses rejse for improvisatører
27. og 28. maj 2008
Christianshavns Beboerhus, Dronningsnsgade 34, 1420 Kbh. K (metro til døren)

Entré for begge aftener: 80 kr. Entré for én aften: 50 kr.
Medvirkende: Maria Laurette Friis, Anders Phillipsen, Henrik Sundh, Carl Bergstrøm Nielsen, Camilla Barratt-Due, Halfdis Bjarnadottir, Kresten Osgood, Johanna Borchert og Elena Setién.

Der spilles duoer og trioer - men det afgøres først på selve aftenen, hvem der spiller med hvem.


Bemærk!!!! Tager man en plante med til koncerten kommer man med i konkurrencen om en overraskelses - gave begge aftener!

Præsenteret af Kresten Osgood og Little Red Suitcase.QUIET / LOUD

Carl Bergstrøm-Nielsen (div. instrumenter, valdhorn, stemme) spiller en stille improviseret DUO med Kresten Osgood (div. slagtøj)

Dette er et ægte møde i improviseret musik: vi har kun spillet sammen i et større ensemble ved en workshop for en del år siden, og vi møder hver især frem med vores eget beredskab til at spille helt fremme og ser hvad der sker! (Nåja, eneste aftale er at vores afdeling ikke bliver for larmende af hensyn til mine ører).

2. sæt af koncerten bliver mere kraftig - her spiller den amerikanske saxofonist Ned Ferm med Kresten.

Det sker torsdag den 4. oktober kl. 20.30 i Christianshavns Beboerhus, Dronningensgade 34, 1420 Kbh. K (metro til døren). Entré 40 kr.

Fredag 8. juni 2007 kl. 21.00 koncert med LIFT: Randi Pontoppidan og Sissel Vera Pettersen (N) på LAB, Vesterbrogade 107b, baghuset.
Se www.myspace.com/liftduo/ !


Afsløring: VOKALORKESTRET giver koncert i Århus Domkirke kl. 20.00 d. 12. maj. Det sker under PULS-festivalen (PULS er en forening af musikere, orkestre og spillesteder i Århus, der arbejder for et levende livemusikmiljø), og der er denne aften mulighed for at høre ca. 250 orkestre/solister på forskellige scener - ganske gratis. Hvilke andre optrædende der spiller, kan ses på www.pulsfestivalen.dk, ligesom man kan se hvilke spillesteder, der er åbne - til gengæld er det ikke muligt at få at vide hvem der spiller hvor og hvornår - dette for at give folk chancen for at høre for dem helt nye klange. Vokalorkestret synger improviseret musik på såvel harmonisk som rytmisk som intuitivt grundlag, så man tror, det er løgn!


20 og 21. maj i Literaturhaus, Møllegade 7, 2200 Kbh. N: Guld og grønne stemmer. Kristina Fuchs (NL), Stephie Büttrich (D), Nina Björk Eliasson - alle vokal. Plus Jakob Riis, laptop og Tine Kortermand, video installationer mm. Bemærkelsesværdige improviserende vokalister! Se også www.literaturhaus.dk
4 MAR + 15 APR 2007
KL 14
BORDERLINE ENSEMBLE
IMPROVISEREDE FAMILIEFORESTILLINGER

BORDERLINE ENSEMBLE
-SOUNDPAINTING FOR DE SMÅ

PLEX MUSIKTEATER, STORE SAL
Kronprinsensgade 7, 1114 Kbh. K
Entre 110 kr pr. arrangement, børn og unge 45 kr.DIGT EN BØRNEMUSICAL!
-BORDERLINE ENSEMBLE FEAT. MICHAEL HASSELFLUG OG PERNILLE SØRENSEN
4 MAR 2007 KL 14

Søndag den 4. marts kan du og dine børn være med til at opføre en helt ny børnemusical. Skuespillerne Michael Hasselflug og Pernille Sørensen leverer sammen med Borderline Ensemble en musical med historie og sange skabt i øjeblikket. Intet er planlagt på forhånd – dit barn er med til at finde på hvad der skal ske og hvordan sangene skal lyde, og sammen skaber vi handlingen og musikken på stedet. Hvis dit barn har lyst, kan han/hun få en lille bi-rolle i musicalen eller prøve at dirigere et stykke musik med Borderline Ensemble. Forestillingerne foregår på PLEX – Københavns Musikteater og er for børn fra ca. 4 år og deres forældre. – en ny oplevelse for hele familien.


HISTORIEN INGEN ENDNU KENDER - BORDERLINE ENSEMBLE FEAT. TERESE DAMSHOLT. 15 APR 2007 KL 14
Historiefortæller/skuespiller Terese Damsholt formidler historier i samspil med Borderline Ensembles musik. Historiernes og musikkens hovedelementer er fastlagt på forhånd, men publikum bestemmer de musikalske genrer og hvor historien skal iscenesættes. Med dette som udgangspunkt bruger vi Soundpainting til at udvikle og manipulere både historie og musik i nu’et.

Kom og deltag i en børneforestilling fyldt med overraskelser, humor og smitsomt nærvær!


OM BORDERLINE
Borderline er et 11-mands ensemble, ledet af Ketil Duckert og Gustav Rasmussen, som spontan-komponerer musik med improvisationstegnsproget Soundpainting. Til koncerterne allierer Borderline Ensemble sig med andre kunstarter og tager publikum med på unikke tværkunstneriske rejser. Alle forestillinger er familieforestillinger, dvs. rettet mod især børnefamilier (fra ca. 6-7 år). Tag med Borderline Ensemble til grænselandet, hvor hver chance udnyttes med humor, dramatik og nærvær.

OM SOUNDPAINTING
Som de eneste i Danmark bruger Borderline Ensemble det amerikanske improvisations-tegnsprog Soundpainting. Dirigenten er et levende partitur og drejebog til både musik og historie. Det er en oplevelse, hvor børnene, i en helt tryg og uformel ramme, kan være med til at finde på både musik og historie – og oven i købet selv være med i showet. Soundpainting giver en helt ny vinkel ind i det kreative, hvor både børn og voksne oplever den uplanlagte forestilling mens de ser den blive til med Soundpainting.
Soundpainting er udviklet af komponist Walter Thompson fra New York.


Mere info:
www.borderlineensemble.dk
www.plex-musikteater.dk (her også billetbestilling)

EN HEL KONCERT MED 3 ENSEMBLER DER IMPROVISERER OVER DRs GODE GAMLE PAUSESIGNAL OG OPTRÆDER I FORSKELLIGE KONSTELLATIONER PÅ KRYDS OG TVÆRS!

En opsigtsvækkende improvisationskoncert med VOKALORKESTRET, BAZAAR og Butch Lazy & The Funny Band.

VOKALORKESTERET er et kor fra Århus der synger rytmisk inspireret improviseret musik i en så foranderlig intuitiv strøm så man tror det er løgn.

Nej, den er ikke arrangeret af Skræp eller SPOR eller Kanten men af Danmarks Radio ! Hatten af !

Luk op for P2 nu Søndag 27/8 kl. 15.30(P2 (IKKE det samme som DR Klassisk) skal nok desværre findes frem på en radio der ikke kører på hybridnet eller lign, en lidt hemmelig kanal, men det er ulejligheden værd! SE HER om frekvens i dit område og prøv af lidt forinden...)

Læs DRs egen omtale af koncerten HER.

Hør og se et TV-indslag med VOKALORKESTRET HER !TIL KØBENHAVNSKE/SJÆLLANDSKE LÆSERE: Så kommer efteråret med spændende kulturelle aktiviteter indendøre! Ja! Carl Bergstroem-Nielsen holder en forelæsningsrække under Folkeuniversitetet, 6 tirsdage kl. 19.15-21 fra og med den 31. oktober 2006, på Musikvidenskabeligt Institut, Klerkegade 2, Kbh. K. Emnet er "Improvisationsmusik - en ny genre efter 1960". Læs mere...

PRESSEMEDDELELSE

Vi afholder følgende koncert:

 
HICHIRIKI ! - en japansk - dansk komponeret og improviseret koncert.
Onsdag den 22. februar kl. 20
Literaturhaus, Møllegade 7, 2200 Kbh. N

Entré 50 kr

Haruhiko Okabe (Japan),hichiriki, saxofon.
Carl Bergstrøm-Nielsen, horn, div. instrumenter, stemme
Nina Björk Eliasson, stemme
Karen Gramkow, kontrabas

....................................................................

Japansk musik er kendt for distinkthed, beherskelse og nuancerigdom. Det præger også Haruhiko Okabes komposition for hichiriki og melodica, der har rødder i den gamle hofmusik Gagaku. Hichiriki er en traditionel japansk skalmeje.

Det er blot et enkelt nummer. Koncerten byder desuden på kompositioner af Toshi Ichiyanagi og Bergstrøm-Nielsen og på fri improvisation i mange skiftende konstellationer. I dette sidste vil Okabes individuelle forhold til både japansk tradition og til jazz , Bergstrøm-Nielsens baggrund i ny musik, Nina Eliassons melodiøsitet og Karen Gramkows særlige strygerlyd figurere dynamisk. Publikum får også mulighed for at være med med deres stemmer.

Okabe har studeret Gagaku i et Shinto-tempel på traditionel vis, har rejst andre steder i Østasien for at studere traditionelle musikformer, og han besøger regelmæssigt Tokyo-scenen for improviseret musik, som må regnes for verdens største. Mit samarbejde med ham startede ved mit første Japan-besøg i 1999 og blev udbygget i 2005, hvor vi havde en fælles koncert i Takamatsu. I Europa besøger han bla. Hamburg, Berlin, Dresden, Zwickau, Bonn, Dortmund, Köln og London.

Hans musik kan høres her!

(NB - man ser først med vestlige bogstaver "Tinking Pipes" og 2 flere titler - det er titler på CDer. Klikker man på dem kommer indholdet med forskellige skæringer frem. Man kan komme tilbage ved browserens almindelige "tilbage"-funktion!)

Hichiriki udtales "HI-TJI-RRI-KI" med det japanske karakteristiske jævne lige tryk på alle stavelser!


Mere Japan-kolorit: se her!

Endnu flere oplysninger på mobil 2820 5688 eller mail.

med venlig hilsen!
Carl Bergstrøm-NielsenFOTOGRAFISK CENTER
Gl.STRAND 48 København K
Wednesday 25 January 2006 17.00 (5 pm)

extended digital generation
picure genereted music with live instuments

NahTe and the I.M.A. presents
SoundOfAnimage

Carl Bergstrøm Nielsen : french horn
Bela Hirtling : cello
Ivan Eugen Vincze : viola
NahTe (János Vetö) : SoundOfAnimage* / QuickTime**

Det kunstnerisk og musikalsk funderede ensemble the I.M.A.
præsenterer koncerten

Projektet tager sit udgangspunkt i NahTe’s brug af et specialiseret 
computerprogram der kan konvertere digitale billeder til toner. 
Programmet “afspiller” således de underliggende harmonier der findes i 
et billede hvor hver pixel eller linie konverteres til lyd. Et 
digitaliseret fotografi har eksempelvis ofte en underliggende lydside 
der præges af en uventet skønhed eller meditativ dybde NahTe’s 
musikalske “visulisering” suppleres med klassiske instumenter i en 
dynamisk live koncert der åbner nye grænser for både fotografi og 
musik.


25. januar 2006 kl. 17.00 i
Fotografisk Center
Gammel Strand 48
1202 København K
Tlf. 33 93 09 96

IMPROVISERET MUSIK I KOR. DETTE KOR SYNGER I EN GOSPEL-AGTIG STIL PÅ EN FRIT IMPROVISERET MÅDE, SÅ MAN TROR DET ER LØGN. ANBEFALES VOLDSOMT, I HELDIGE OVRE I ÅRHUS!! Bemærk, det er lige om lidt!
Carl

HØR OG SE ET TV-INDSLAG her !

De skriver selv: Endnu en gang åbner Vokalorkestret dørene til vores øvesal og synger gruppeimprovisatoriske forløb i den særlige Vokalorkester-stil.

Der er nutidsmusik på menuen, så I vil få en ganske unik koncertoplevelse, med musik, der aldrig har været der før og aldrig kommer igen. :-)

Det foregår på torsdag d. 8. december kl. 20.00, i Grundtvigssalen, Guldsmedgade 25, kld., Århus C.

Entréen er denne gang hele 30 kroner.

Der er kun plads til ca. 30 tilskuere, så er du ivrig for at lytte på, skal du komme lidt før.

PRESSEMEDDELELSE
GENRE: klassisk/koncert
TID: fredag 18/11 kl. 21
STED: Karens Minde Kulturhus, Wagnersvej 19, 2450 Kbh. SV
ARR.: samme OVERSKRIFT: Béla Hamvas Gruppen for Intuitiv Musik 10 år
MUSIK AF: Vincze, Rasmussen, Stockhausen, Lekfeldt og Bergstrøm-Nielsen.
MEDVIRKENDE: Medlemmer af BHGIM mfl.
ENTRÉ: 40 kr.
HVORFOR: vi tror på musikken i nuet
INDSENDT AF: Carl Bergstrøm-Nielsen (mobil 2820 5688)
FLERE OPL.: http://www.kmkulturhus.dk/Kommende/belahamvas.html
www.angelfire.com/ut/irecords/ (med mp3-er)
> Lørdag 3. december kl. 16
> Den Anden Opera Lille Sal, Kronprinsensgade 7, 1114 Kbh. K
> DECEMBER PIANO SURPRISE (DANSK FRI KLASSISK)
> HENRIK EHLAND RASMUSSEN,PIANO SOLO
> ARR.: Koncertforeningen SPOR
> ENTRE: 50 kr - gratis CD til de 5 første forhåndstilmeldte. Tilmeldingen sker pr. mail her ! >

Ny musik til at være super-kulturel med når I alligevel er inde i byen.
Rasmussen er kendt for sin kompositoriske opfindsomhed og sit eksplosive pianistiske temperament som han tæmmer på subtile måder. Der kan forventes musik af Rasmussen og gnistrende improvisation.

Se mere om Rasmussen her og om hans nye CD her (med mp3'er)

Kulturnatten 14. oktober, Den Anden Opera, Kbh: SPOR & SKRÆP - koncerter kl. 21 - 22 - 23 -24 ... se mere her!
FINDER ALLIGEVEL STED !! MEET DA LAMA - koncerter og åben scene 22.maj 2005, i Møllegade 7, Kbh. kl. 19-22 FINDER STED !!Bobby McFerrin med sin specielle "flerstemmige" vokalteknik kan høres i dansk radio således:
PÅ DR-P2:  (NB! Kun på FM! Ikke at forveksle med DR-Klassisk. P2 kaldes af nogle "den hemmelige kanal"...)
- torsdag 28.april kl. 20 (bl.a. et kvarters improvisation uden forlæg og bestillingsværket over H.C. Andersen "To Catch a Ray of Sunshine")
- torsdag 28. april kl. 22.10: reportage om Bobby McFerrins arbejde i Danmarks Radio
- søndag 1. maj kl. 10 (genudsendelse af koncerten 28.april)
- torsdag 5. maj kl. 22.10 reportage om Bobby McFerrins arbejde i Danmarks Radio


PÅ DR-KLASSISK: (kanalen som også findes på digitalradio og muligvis almindelig i diverse antenneforeninger)
- fredag 29. april kl. 19 (samme program som 28.april, men fra en anden koncert - improvisationer gentager sig jo egentlig ikke...)

Oplysninger om DR-koncerter på tlf. 3520 6121

Mandag 4. april kl. 19.30 i Esbjerg Musikkonservatoriums sal, Kirkegade 61, 6700 Esbjerg:
Organist Sophie-Veronique Cauchefer-Choplin spiller fransk musik samt improvisation over et eventyr af H.C. Andersen. Billetter kr. 120 fra ½ time før koncerten (børn under 18, studerende, pensionister 80 kr). Evt. yderligere oplysninger på tlf. 7513 9399.

Improviseret stumfilmsledsagelse på Cinemateket, Gothersgade i Kbh. fredag 11. marts 2005 ved Carsten Dahl (klaver), Anna Klett (klarinet) og Lars Skov (slagtøj) - se her!

CARL TH DREYER OG KIRKE OG IMPROVISERET ORGELSPIL ... Jakob Lorentzen, organist ved Holmens Kirke I københavn, improviserer over Carl Th. Dreyers filmatisering af Jeanne D'Arc! Successen gentages nu for tredje gang i Nordjylland ... En kort intro om film og arbejdsproces, hvorefter hele filmen vises med musik...

Nørresundby Kirke torsdag den 3. marts. kl. 19.30 (Kulturnat). Gratis adgang.


Onsdag 17. november, Kolding Musikskole, koncertsalen, Riis Toft 12A:
Sori Numgi - sangeren Ge-Suk Yeo med 3 koreanske musikere. Skal høres ... klik her for at se mere og lytte !!DANSK FRI KLASSISK

Koncertforeningen SPOR afholder Efterårsfestival 2004 11-13.november i Kbh. med fokus på improvisation med baggrund i kompositionsmusikken !
Klik her!


CARL TH DREYER OG KIRKE OG IMPROVISERET ORGELSPIL ... Jakob Lorentzen, organist ved Holmens Kirke I københavn, improviserer over Carl Th. Dreyers filmatisering af Jeanne D'Arc! En kort intro om film og arbejdsproces, hvorefter hele filmen vises med musik...
Gistrup Kirke (nær Aalborg) tirsdag den 9. nov. kl. 20
Abildgaard Kirke /Frederikshavn onsdag den 10. nov. Kl. 20.

Onsdag 11. august 2004 kl. 17 og ca. halvanden time frem er der et lille hyggeligt arrangement i Red Cross Culture House i København. Ivan Vincze, slovakisk/dansk pioner for intuitiv musik, viser sig igen med sin spændende kompositionsform, rammer om intuitive, improviseret spil. Af Ivan Vincze uropføres SEDNA, der bringer elementer i spil med varigheder, musikerne selv må fornemme sig til. Desuden spilles musik efter oplæg af Nah Te, jørgen plaetner og Carl Bergstrøm-Nielsen. Der er gratis adgang. Perfekt som "gå-hjem" arrangement eller blot en kulturel eftermiddagsanretning !

Red Cross Culture House er byens mest internationale sted med spændende kig over vandet mod Kgs. Nytorv - Strandgade 100E, 1401 Kbh. Gå igennem porten i nr. 100 og "hele vejen" ned fremefter til kulturhuset i 100E.

Vel mødt!
Carl Bergstrøm-Nielsen

Medvirkende: Den intuitive trio: Ivan Vincze (bratsch), Béla Hirtling (cello), Nah Te (guitar) som ses fra højre til venstre på billedet. Desuden medvirker Thomas Warmine som gæst.


Intuitiv koncert i Svendborg, 13.august 2004 kl.21. Mandag 22. marts spiller HUGH METCALFE/FÖGEL PINGEAR i Musikcafeen, Huset i Magstræde, kl. 22 (entré).

Hugh Metcalfe er en fantastisk spændende improvisations-performance-musiker. Har oplevet ham i London hvor han kører koncertserien The Klinker hver uge. "Vidunderlig rå energi" var der en der sagde om ham. Han beskriver selv sit instrumentarium i medlemslisten til London Musicians' Collective således: "Guitar and live electronics, violin, hi-hat, bass drum, gas-mask voice etc."
    Anbefales!
Intiutiv Musikgruppe (dvs. jeg, Niseema og Claus dennegang) spiller igen torsdag 11. december 2003 kl. 20 i Kul Kafén, Teglgårdsstræde 5 i Københavns indre by (v. Larsbjørnsstræde og Nørre Voldgade). Arrangementet er et lyrik- og musikarrangement sammen med digteren Jan Hatt-Olsen og saxofonisten Bent Nielson ! Med improviseret poesi sammen med improviseret musik. Se evt. http://home19.inet.tele.dk/alkymi/ og www.bentnielson.dkSTRUKTUREREDE IMPROVISATIONER

Torsdag, den 13. November 2003, kl. 20.00 i AKVARIET ved Rytmisk Musikkonservatorium Eik Skaløes Plads, Holmen, 1437 København K

De optrædende komponister/musikere er: Pierre DØRGE (guitar), Irene BECKER (klaver), Laura TOXVÆRD (altsax), Lotte ANKER (tenorsax) og Dan MARMORSTEIN (klaver).

Fri improvisationsmusik er - i bedste fald - mættet med livskraft, spontanitet og raseri - og nogen gange også med en overraskende blidhed. Kompositionsmusik, til gengæld, er stram i kraft af sin indre disciplin og form, og det er denne indre sammenhæng der ofte favner lytteren og giver en fornemmelse af, at musikken har en retning og motivation der er indskrevet i en intelligent diskurs.

Denne aftens koncert går ud fra den overbevisning i at det ikke altid behøver at være enten-eller. Det kan også være både-og. En sameksistens af forskellige udtryksformer, hvor BÅDE det improvisatoriske OG det kompositoriske er kunstnerisk ligeværdige variable. Værkerne har strukturerede improvisationer som fælles tema.
Kære musikinteresserede,

her er altså noget jeg må anbefale på det stærkeste - et initiativ som bør belønnes med stor publikumsopmærksomhed ! Der slår gnister af at kunne forbinde flere verdener og sådan er det med trioen her. De er både højt specialiseret i forskellig slags barokmusik og improviserer på en måde, så det har den frihed i udtrykket vi kender fra anden ny improvisationsmusik samtidig med at det knytter sig til barokken på sælsom vis. Såvel en åbning af barokken som en genopdagelse af den! Muligvis taler denne musik og den form for blanding ved koncerten også stærkt til yndere af klassisk musik, der ellers ikke så let ville kunne fordøje en hel koncert med udelukkende "mærkelig" musik. Det var da værd at prøve !!

Ses vi ??

mange hilsener,
CarlSCANDINAVIAN BAROQUE TRIO
Lørdag 25. oktober

i Kulturhuset, Møllegade 7, 2200 København N kl. 20.
(Møllegade ligger lige ud til Nørrebrogade før Assistens Kirkegård - 20 minutters spadsertur fra Nørreport eller tag den hurtige bus 5A)

Entré kun 60 kr !!


SCANDINAVIAN BAROQUE TRIO består af Roland Kjellström, barokviolin - Peter Lönnerberg, cembalo, kammerorgel & Jens Nørbæk, viola da gamba. Trioen bevæger sig hjemmevant i højbarokkens kendte navne men har som særligt speciale at finde og opføre musik i den såkaldte "Stylus Phantasticus", den "fantastiske stil" fra omkring 1630, bla. hos Frescobaldi og violinvirtuosen Smeltzer - en nedskreven musik med faste og mere "improvisatoriske" afsnit. En lang række CD-udgivelser med trioen omfatter også frie improvisationer. I Møllegade skal vi foruden musik af Smeltzer m.evt.fl. høre fri og tekst-inspireret improvisation, som forholder sig ubekymret til det tonale og til faste former, men som på sælsom vis har barokkens sjæl i sig. En i Danmark sjældent forekommnde form for koncert! Læs og HØR mere her: http://www.baroque.dk- og her: http://www.mp3.com/baroque

Arr. SPOR: http://hjem.get2net.dk/spor - læs også her om koncert fredag aften med The Electrics, samme sted og tid!
21. maj 2003 kl. 22.30, Lille Vega i København:
TRIO LES DIABLOIQUES

Joëlle Léandre, kontrabas (F)
Irene Schweizer, klaver (CH)
Maggie Nicols, sang (UK)

Arr.: www.amplitudes.dk

Kendere af improviseret musik ved at dette er super-navne inden for den ægte frie improvisation - koncerten anbefales på det varmeste!!


3 line-ups - af "upfront, hardcore & jazz performative" karakterer - i Den Anden Operas store sal, Kronprinsensgade 7, København.
Fra lørdag d. 3 maj til mandag d. 5. maj kl. 20.00, 2003.

Entréé pr. koncert: 60 kr. i døren.

Lørdag d. 3. maj kl. 20

Torben Ulrich i Clinch - En aften i musik, poesi og billede. Torben Ulrich fremsynger sine digte sammen med Clinch.
En absolut erfaren avantgarde-gruppe Åbner festivalen feat. den legendariske tennisspiller, zen-buddhist, filmskaber, digter, provokatør, idrætsforsker, billedkunstner og far.
Line up:
Torben Ulrich, idiofon
Christer Irgens Møller, piano
Peter Friis Nielsen, bas
Thorsten S. Høeg, altsax
Claus Bøje, trommer
Troels Bech, lyd


Søndag d. 4. maj kl. 20
Adam Bohman - Martin Klapper - Martin Küüchen + Sture Ericson & Rex Casswell
Instrumentering: Ramponeret violin, Big Mac-formet børneorgel, lyspærer, smadrede champagneglas forstærket med kontaktmikrofon, legetøj, metaldåser, plasticbægre, saxofoner, guitar og elektroniske objekter.


Mandag d. 5. maj kl. 20.00
ANKER/TABORN/CLEAVER
Premiere på Lotte Ankers nye trio. Udforskning af de vilde, poetiske, mærkelige, uventede og hypnotiske sider af musikalsk kommunikation.
Med 2 amerikanere fra kredsen omkring Roscoe Mitchells ""Notefactory"" og Tim Bernes Science Friction / Hard Cell.
Line-up:
Lotte Anker: saxofoner
Craig Taborn: piano, electronica (USA)
Gerald Cleaver: trommer (USA)

--- Se evt. mere på http://hjem.get2net.dk/spor dels under "koncerter", dels under "medlemmer".

Vel mødt!
Med venlig hilsen,
Carl Bergstrøm-Nielsen
Koncertforeningen SPOR


KOMPOSITIONSMUSIKKENS UDBRYDERE - SPOR-FESTIVAL EFTERÅR 2002 - se her.


Con Fuoco - koncert for 4 flygler og stemmer, Vor Frelsers Kirke aalborg, 12. november 2002 kl. 19.30
Læs pressemeddelelsen - og se en anmeldelse !
I SAMARBEJDE MED DANSK JAZZFORBUNDS FESTIVAL "WHAT IS JAZZ" 2002:
Entre 100 kr ... men den gælder for alle 4 koncerter i Huset på en aften. Fredag er der koncerter rundt omkring i byen fra kl. 18, lørdag fra kl. 15, og der er også noget onsdag og torsdag...se www.whatisjazz.dk.

FREDAG 11/10 KL. 21:30
HUSET I MAGSTRÆDE, RÅDHUSSTRÆDE 13, KBH. - MUSIKCAFÉEN

IMPROINVITATION SERIES PART III - PROUDLY PRESENTING MARK SANDERS (UK) OG STEVE BERESFORD (UK)

Randi Pontoppidan (voc), Lotte Anker (ts), Morten Carlsen (s), Carl Bergstrøm-Nielsen, Steve Beresford (p), Peter Friis Nielsen (b), Mark Sanders (UK) (d), Sture Ericson (s)

SPOR optræder under denne koncert i mange forskellige konstellationer (duo, trio osv.), der lokker helt forskellige temperamenter og musikalsk væren frem ... nye lyttere til improviseret musik kan i den grad begynde her. Improviseret musik er udtryksfuld lyd, venden og drejen af musikalske figurer, dialog og endnu en slags dialog. Spor-musikerne har et forhold til avanceret jazz og klassisk og vi glæder os til at mødes med den alternative engelske trommeslager Mark Sanders og pianisten og komponisten Steve Beresford med sin sprængfarlige humor, også fra England

En aften fuld af overraskelser og fantastisk musik i selskab med nogle af Englands og Danmarks førende improvisatorer.Lørdag 12/10 - 21:00
HUSET I MAGSTRÆDE, RÅDHUSSTRÆDE 13, KBH. - MUSIKCAFÉEN

RØD PLANET: Liudas Mockunas (s), Jakob Riis (laptop), Stefan Pasborg (d)

Rød Planet er en ny trio der har spillet sammen siden foråret 2002. Musikken er et uforudsigeligt og energiladet mix af freejazz, elektronisk lyd, lyriske elementer og centraleuropæisk ekspressionisme.


Helene Jerg (cello) og Jan Ole Vanggaard (orgel) spiller Gubaidulina (med åbne passager), Couperin og improvisation i Store Heddinge Kirke onsdag den 25.sept kl. 19.30 og i Bethlehemskirken, Åboulevarden 8, København søndag den 17. november kl. 14. Bela Hamvas Gruppen for Intuitiv Musik spiller onsdag den 11. september kl. 16 i Dansk Røde Kors, Kultur- og Aktivitetshuset i Strandgade 100, bygning E 1401, København K. På programmet står musik af Bergstrøm-Nielsen, Bela Hirtling, Stockhausen og Ivan Vincze. Der er gratis adgang.


DEN ANDEN OPERA, Mandag 3/6 kl. 20:

Jørgens - Bergstrøm-Nielsen duo
Peter Ole Jørgens - slagtøj
Carl Bergstrøm -Nielsen - valdhorn og diverse
Entré: 50 kr
Arr.: Koncertforeningen SPOR

Improvisation i sin reneste form ved to garvede specialister!


Jakob Lorentzen, organist ved Holmens Kirke, Kbh., spiller improvisationer i Herning Kirke onsdag den 22. maj 2002 kl. 19.30 over på stedet opgivne pinsesalmer.


This is not a concert but something related: Carl Bergstrøm-Nielsen makes a LECTURE as part of the dance festival Improspektrum/Meet the Parents, in English language. Theme will be deconstruction/construction in new improvised music. Place: Kanonhallen (foyer), Øster Fælled Torv 37, 2100 Kbh. Ø, Thursday 16th January 16.30-17.30 (4.30-5.30 pm). Entrance: 50 DKR (sorry, previously announced as free).

Other lecturers (English language): Wednesday 16th January, Visual artist Trine Rytter Andersen (on working on from the Fluxus heritage); Friday 18. January: Creativity Researcher Bo Krüger (Creativity in Modern Management). Same place and time of day.

Saturday 19th January at 15.30-17.30 (3.30-5.30 pm) there will be interviews with dancers and discussion with dancers and lecturers (including CBN). Moderators are Karen Vedel and Vibeke Wern. Same place. Entrance: 50 DKR.

Improspektrum/Meet the Parents Dance Festival takes place 14-19 of January with improvised dance performances by Certini, Duck, Zambrano, Forti, Hamilton and Hay. See www.dansescenen.dk/


Bela Hamvas Gruppen for Intuitiv Musik - koncert med værker af Carl Bergstrøm-Nielsen, Karlheinz Stockhausen og Ivan Vincze tirsdag den 18. december kl. 20.30 i Sofiekælderen, Sofiegade 1, 1418 Kbh. K. Gratis adgang.

SPOR EFTERÅRSFESTIVAL 29 + 30 NOVEMBER:

Torsdag den 29. november kl. 20 i Teatersalen, Huset i Magstræde: STOCKHAUSEN-KONCERT med værker fra tekst-samlingerne Aus den Sieben Tagen og Für Kommende Zeiten. Medv.: Frode Andersen (acc.), Lotte Anker (sax), Carl Bergstrøm-Nielsen (div.), Morten Carlsen (clar), Sture Ericsson (bcl), Randi Pontoppidan (stemme) mfl. Instruktion: CBN.

Stockhausen-"sagen" i pressen i september var en storm i et glas vand: en bemærkning om terrorangrebet på NY som djævelens kunstværk gav anledning til en meningsløs kunstnerforfølgelse. Kompositionerne som spilles ved denne koncert fortjener derimod at kendes i videre kredse: poetiske, udfordrende, musikernære strukturbeskrivelser som musikerne selv skal gøre til musik i en form for improvisation. De spilles her af et tværgående sammensat ensemble.

FREDAG 30. november i Musikcafeen, Huset i Magstræde, kl. 21. TO FORSKELLIGE IMPROVISATIONSENSEMBLER: PER-SON-ELL (Martin Klapper - amplificerede objekter & legetøj; Sture Ericson - saxofoner & basklarinet; Rex Caswell - elektrisk guitar med præparationer). FRIT IMPROVISERET MUSIK I ET ELEKTROAKUSTISK UNIVERS. Lotte Anker - saxofoner; Jacob Riis - laptop; Peter Friis Nielsen - elbas; Stefan Pasborg - trommer. FRI IMPROVISATIONSMUSIK MED 3 GAMLE ROTTER + EN UNG.


Carl Bergstrøm-Nielsen 50 år. Portrætkoncert, november 2001

DR præsenterer Impro2001 - hver onsdag i oktober spiller en ny organist en koncert med improviseret musik i Holmens Kirke i Kbh!

3/10: Olivier Lattry, Frankrig, organist ved Notre-Dame katedralen i Paris, improviserer over gregorianik før og nu. Sendes tirsdag 9/10 kl. 22.15 i radioens P2

10/10: Thomas Willstedt, Sverige, organist i Lunds Domkirke, improviserer over temaer fra det 20.århundredes store passioner og requier. Sendes på Netkoncerten: www.dr.dk/nymusik i dagene 11-15/10.

17/10: Jakob Lorentzen, Danmark, organist ved Holmens Kirke, arbejder med lysbilleder og tekstoplæsning mellem sine improvisationer. Sendes tirsdag 23/10 i radioens P2.

24/10: Nigel Allcoat,England. Storbritanniens mest turnerende koncertorganist konfronteres med temaer af Benjamin Britten. Sendes på Netkoncerten: www.dr.dk/nymusik i dagene 25-30/10.

31/10: Anders Bondemann, Sverige, organist ved Jakobs-kirken i Stockholm og verdenskendt for sin improvisationskunst, skal arbejde med temaer af bla. Stravinskij. Optages til udsendelse i 2002 www.dr.dk/nymusik

Kilde: Klassisk Musik (udg. af DR) br. 10, okt. 2001.


Intuitiv Musikgruppe spiller under festival På Kanten i Huset i Magstræde, søndag 29. april kl. 13 i salon K. Uropførelser af Carl Bergstrøm-Nielsen og Henrik Rasmussen - samt en afdeling med "improsport", hvor publikum kan give stikord, som illustreres musikalsk af ensemblet. Desuden vil Claus Bech-Nielsen male et billede i interaktion med det øvrige ensemble.

Gruppen består af Carl Bergstrøm-Nielsen, Claus Bech-Nielsen, Henrik Ehland Rasmussen og Niseema Munk-Madsen. Der spilles på adskillige instrumenter og bruges stemmer! Entre 40 kr.

 

Carl Bergstrøm-Nielsen (valdhorn, pennywhistle, præpareret kromatisk mundharmonika, stemme mm.) og P.O. Jørgens (slagtøj) spiller duo torsdag den 1. marts 2001 KL. 20 i Den Anden Opera, Kronprinsensgade 7, lille sal (gennem gården!), 1114 Kbh. K. Entré 40 kr. 

 

KOMPOSITION OG IMPROVISATION. Studerende fra kursus med Carl Bergstrøm-Nielsen fremfører egne kompositioner og improviserer. Det Fynske Musikkonservatorium, Islandsgade 2, torsdag 8. februar kl. 19.30 

 

Koncert med klassisk musik og frie improvisationsstykker med fløjtenisten Yael Acher: Søndag den 4. februar kl. 16 i Hillerød Kirke,Østergade 12, Hillerød. Gratis entré.

5 års jubilæumskoncert - Bela Hamvas Gruppen for Intuitiv Musik

Solo-fløjte koncert - Yael Acher (fløjte), Hellig Kors Kirke, Kapelvej 28, 2200 Kbh. N, fredag den 10. november 2000 kl. 22. Program: J.S. Bach og fri improvisation. Entré: 50 kr.

Av-Art Efterårsfestival tirs 31/10 kl. 21, ons 1/11 kl. 21, tors 2/11 kl.19, fre 2/11 kl.19, Teater Sthyr og Kjær, Kbh.

Kulturnat-koncert 13/10 kl. 22, Diamanten, Kbh. - 2 sange af CBN

International Intuitive Music Ensemble - Svendborg, fredag 11/8 kl. 21.30

Bela Hamvas Gruppen for Intuitiv Musik onsdag den 14. juni kl. 16, Kbh

Diverse, maj 2000

Gruppen for Intuitiv Musik, 25års jubilæumskoncert 

 


Back to INTUITIVE index...