Frihed i detaljerne ved Kulturnat-koncert 13/10 kl. 22, Diamanten

Koncerten her finder sted i Dronningesalen - en absolut flot og godt lydende ny koncertsal beliggende i den flotte bygning Diamanten (Det Kgl. Bibliotek), Søren Kierkegaards Plads 1, v. Christians Brygge midt imellem Langebro og Knippelsbro. Linje 8 kører til døren og HT havnebus 901 og 902 (men check tiderne). Arrangør er Musikkonservatoriet og Det Kgl. Bibliotek.

Koncerten er et led i en serie arrangementer omkring digteren Inger Christensen. Kl. 19.30 er der oplæsning og diskussion - 21.00, 22.00 og 23.00 koncerter. Og jeg får fremført to sange (komponeret 1980) af de unge sangtalenter Maria Bastrup og Sofia Thelin - ialt en ca. 10 minutters varighed. Altså ved koncerten kl. 22! Jeg har været til flere prøver og kan virkelig anbefale at lytte - det er sanselige fornøjelser, og stykkernes forskellighed understreges på det herligste af sangernes temperamenter og fortolkning!

Den ene hedder "I maj skal syrenerne blomstre, de skal!" (uropf.). En rolig, nærmest monotont gentagende ting med mange nuancer og indre liv - hele teksten udgøres af titlen. Den anden hedder "Når de magthavende arresterer en søjle" og er mere fuld af lyde der springer omkring. Improvisation? Lidt: Førstnævnte har en del rytmisk og dynamisk frihed i detaljerne, sidstnævnte har rytmisk og tonehøjdemæssig frihed i detaljerne.

Der er muligvis en entré (oplysninger forelå ikke ved redaktionens slutning selvom arrangementet nævnes i div. brochurer!). Kulturnat-pas og medlemskort til Diamantklubben giver i alle tilf. gratis adgang.

Bedste hilsener!
Carl Bergstrøm-Nielsen

 


Back to INTUITIVE index...