Denmark's Intuitive Music Conference - koncert lørdag 14.august i Musikkens Hus, Svendborg, kl. 21 som led i Svendborg Festdage. Gratis adgang.


Improvisation er måske mest kendt fra jazz, men i de sidste 30 år er der sket en rivende udvikling som også har medtaget klassiske og andre musikere.

Denmark's Intuitive Music Conference er et internationalt træf for eksperimenterende improvisationsmusikere som har været afholdt årligt siden 1995. I år forventes deltagere fra Tyskland, Holland og Japan foruden herhjemme fra, folk som virker professionelt inden for forskellige grene af musikken.

I lighed med tidligere år er der lagt op til fri improvisation: adskillige af musikerne plejer at mødes for første gang ved stævnerne, og sagen i denne musikform er ikke at instudere noget, men at lade ting ske i nuet så opmærksomt og spændende som muligt. Der er sandsynligvis blot et program for hvem der spiller sammen med hvem hvornår.

Selvom musikken ikke kan forudsiges, kan man forvente en række åbne klangfænomener, der inviterer lytteren til selv at gå på opdagelse. "Klangkrop", "lydguirlander", "mangelaget", "uhåndgribeligt...pirrende", "alle søger efter "det" med megen omhu" er nogle af de beskrivelser, vi har fået fra anmeldere og kolleger fra vores udgivelser (den sidstnævnte fra Karlheinz Stockhausen).


DIMCs hjemmeside (på engelsk) ...

 

*