Aktuelt...September 2017 - kapper kunne man godt genopfinde! Rocksangeren og skuespilleren Jared Leto ses her.


August 2016 - ridder i plisseret nederdel med picokant, set på Sainte-Croix kirken i Bordeaux.
Februar 2015 - Tyrkiske mænd demonstrerede imod voldtægtsforbrydelser ved at bære kjoler.
Se mere i CNN News here...
"Jeg synes det er udmærket at man opdager, at en eller anden kvalitet går igen hos rigtig mange kvinder og derfor kunne kaldes "typisk for kvinder". Men jeg synes der er et meget stort og farligt skridt hen til benævnelsen "en kvindelig kvalitet". For hvad med alle de andre som har samme kvalitet. - Har de så ikke helt så autentisk kontakt med den, -eller ikke helt så meget ret til at udleve den? - og kan man egentlig have ejerskab til en kvalitet?" skriver Malene Bichel i sin blog februar 2012. Læs videre her!

November 2008. Fandt lige denneher "feminine kampvogn" på nettet:
http://www.aarhus.nu/reportage/06-05-14.html.


November 2007.

På hjemmesiden for 100-året for kvinders valgret gengives et maleri af Kathrine Ærtebjerg, dedikeret til denne sag. Det hedder herom bl.a.: "Kvinden på billedet er en kvinde, som er og vil flere ting på en gang: Hun er husmor, yndig og modig, hun bruger værktøj, grøntsager og poesi på lige fod. Desuden er hun sikker – hun holder sig ikke tilbage, men har mod på at give sig i kast med omverdenen." Et smukt symbol for ligestilling - og mændene har naturligvis krav på det samme, ikkesandt.November 2007.

Johanne Schmidt-Andersen, kandidat for Enhedslisten, skriver på sin hjemmeside: "Vi vil reel ligestilling mellem kønnene og mellem homo-, trans- og heteroseksuelle. Og så skal der laves om på stereotyperne. Drenge kan godt være prinsesser, og piger kan godt være superhelte."

Godt brølt  ;-)Juni 2007.
I bladet Vidensskabet, udg. af Aalborg Universitet, Maj 2007, skriver Berit Fejborg om en undersøgelse af transvestisme, som sociologistuderende Dorte Raaby Andersen og Malene Frøkjær har foretaget.

Det hedder her blandt andet, at der også er nogle, som "forsøger at forene det mandlige og kvindelige ved at bryde med den skape opdeling. De gør brug af både mandlige og kvindelige elementer i udseende og handlinger ... Specielt denne flydende opfattelse af køn bidrager til at udfordre og udvide de kendte afgrænsninger og forventninger i samfundet. Vi er blevet opdraget til, at det "rigtige" er, når det sociale køn stemmer overens med det biologiske køn...

Men med flere og flere, der falder uden for de kendte kønsroller og på kryds og tværs benytter sig af traditionelle mandlige og kvindelige elementer i adfærd og fysisk udtryk, så kan man sætte spørgsmålstegn ved det sædvanlige, som vi ofte ureflekteret tager for givet".Marts 2007.
Skørtets Venner handler om mænd i skørter og sådan set ikke andet. Det er en simpel sag om påklædning, som ikke skal kobles sammen med alle mulige andre spørgsmål om seksuel orientering, om man tilhører en bestemt minoritetskultur eller slet ikke, osv. osv. Der er ingen grund til at gøre det mere indviklet - kvinder der bærer bukser tilhører jo heller ikke nogen bestemt gruppe eller kultur.

Alligevel kan jeg som webmaster helt på egen regning ikke lade være at reagere på den offentlige debat i Danmark og andre steder lige for tiden. Jeg er bange for det er rigtigt, når man taler om en puritanistisk og moraliserende tendens. Den kan indebære lidt af hvert, men betegnende er det, at man søger tilbage til mere autoritære normer - og bliver mindre tolerant over for anderledes tænkende, som man søger at påvirke med missionering og forbud.

Dansk Folkeparti ønsker således at skolernes seksualundervisning lægger større vægt på at anbefale at unge i højere grad venter med at have sex. Hvor ved de fra, at unge ikke selv kan sætte grænsen? Det ligner holdningen hos den katolske kirke og i USAs kristne højrefløj. Sidstnævnte har ligget bag USAs program til bekæmpelse af AIDS i Afrika og fører til større ineffektivitet, da man ikke vil anbefale kondomer. Vi trænger for mig at se til en mere tantrisk holdning til seksualitet. Det er en fantastisk ting som man for mig gerne kan kalde guddommelig, men det fantastiske eller guddommelige er da ikke afhængigt af, hvor længe man har kendt hinanden eller om man har papir på forholdet.

En af de grovest diskriminerede grupper i Danmark er de lovlige prostituerede. Prostitution blev tilladt i 1999. Repræsentanter for denne gruppe insisterer på at få lov til at betale skat og nyde ganske almindelige rettigheder med medlemsskab af A-kasse og arbejdsmiljøbeskyttelse. Tænk, her er endelig en gruppe med meget sort arbejde som gerne vil lovliggøre sig og politikerne siger nej! Kan man tro på, at dette ikke har med moralsk fordømmelse at gøre? Mere her: www.viplounge.wordpress.com.

Nej, det angår jo ikke direkte retten til at gå i det tøj man ønsker - eller gør det?

Hvis andre mener noget andet eller det samme, er de velkomne til at skrive...

carlbn

(Vinter 2005) Engelske universiteter indfører dresscodes. Cambridge University har dog set sig nødsaget til at give dispensation til skotter, der vil gå i kilt, efter en kampagne i en skotsk avis. (Kilde: Forskerforum, oktober 2005)


December 2004 - Sygeplejerske Mari Holen fra Bispebjerg Hoespital i København har vundet en sag rejst for Ligestillingsnævnet, som har kendt det ulovligt at mandlige sygeplejersker har lettere adgang til uniformsbukser.
    Hospitalsdirektør Søren Rohde forklarer til The Copenhagen Post at en række praktiske problemer har forsinket bestillingen af de nødvendige bukser. (Se hele artiklen her).
    Tænke sig, her er en niche hvor kvinder stadig skal kæmpe hårdt for retten til at bære bukser. Forsinkelsen skulle vel aldrig have at gøre med, at nogle mænd ikke syns det er så vigtigt, fordi de godt kan lide at se på sygeplejerskerne i skørter? Bliver stewardesser de næste, som gør oprør?
    Her var måske en lejlighed til at aktionere sammen for mandlige og kvindelige sygeplejersker. Friheden til selv at vælge påklædning er jo en fælles sag for skørteelskere og andre der diskrimineres. Hvis mandlige sygeplejersker møder op i uniformsskørter (fx. blot til interne møder etc.) vil det helt sikkert blive bemærket. Og formelt må det vel være udtryk for den eneste lovlige situation, mens kvinderne venter på bukserne. Til sommer kan det ligefrem være det behageligste - en del kvindelige patienter kan sikkert lide det - ... og i alle tilfælde skader et godt grin og lidt debat jo ikke...

SVENSK BUSSCHAUFFØR I UMEÅ DEMONSTRERER I NEDERDEL
- imod at reglementet forbyder shorts i sommervarmen 2003. Men der står intet om forbud mod skørter.
Kilde: yahoo.de - se her...H&M IGEN !

Januar 2003 - Ifølge en hollandsk avis vil H&M igen til foråret lancere skørter til mænd. Der tales om en "globetrotter-kollektion" baseret på kaftaner og tunikaer, muligvis til at bæres sammen med bukser. (Kilde: Chris' Atrium).December 2002 - På chilinet.dk er der en artikel om mænd i skørter med tilhørende debat. På "talerstolen" under mode er der også en debat, hvor begge køn er med og hvor nye skørtevenner kan samle mod til at gå igang ... se selv:
Artiklen findes her!

Og den ekstra debat på "Talerstolen" findes således: gå til linket her, som er det første indlæg om emnet og klik på "næste" for at se resten! Diskussionen står nemlig ikke noget fast sted i den lange liste over diskussioner men flytter sig, hver gang nogen skriver til den.

September 02
I Ugebladet Femina, set 18/9, er der en række modesider med FEMININ HERRE-MODE. Det viser sig at være kvinder i jakkesæt-agtigt tøj.

Hvad ville MASKULIN DAME-MODE mon så bestå i ??August 02
Det forlyder, at der ses en del mænd i skørter i Paris...og ...


MÆND I KJORTLER I FASHIONABEL VIRTUEL NATKLUB

www.partymoto.com (der reklamerer for mobiltelefoner) kan man blandt andet lege med påklædningsdukker, både mænd og kvinder. Frisure, ansigt, øjnenes udtryk og meget mere kan indstilles - og blandt tøj-mulighederne for mænd finder man blandt andet denne:


Her er en anden variant af "Prins af Arabien"...

Denne virtuelle natklub er stjernernes foretrukne sted, får vi at vide, så det tegner jo til at blive en trend!


Marts 01: LÆSERBREV:

hei...jeg var inne på sidn din, skjørtets venner...og som kvinne/dame/jente vil jeg bare si...stå på, skjørt på gutter er UTROLIG sexy ;) at en gutt tør og vil gå i skjørt får meg til å falle ganske så med en gang. det er viktig at folk tør å skille seg ut, å være seg selv uten å bry seg om normene i resten av samfunnet. keep up the fight for a united world of men in skirts... eller noe sånt *ler* iallefall, jeg er meget positiv til gutter i skjørt!

Hilsen Kari, norsk 16årig goth-jente ;)


Maj 00. Har opdaget at der findes en stor mængde udenlandske websites med helt samme sigte. Jeg vidste ikke, det var SÅ udbredt at være skørteven - vi er sandelig ikke alene! Se billederne og læs videre under links !!!


April 00. Vi har fået følgende LÆSERBREV:

hei jeg er en norsk pige som synes det er flott at jer smukke dansker vil gå i skjørt.

skjørt er sexy, spesielt kilt, men for å kunne kle det må man også ha fine ben, men det gjør heller ikke noe om jer har stygge ben for alle skal ha rett til å gå i det de vil uansett kroppsform, og de skal heller ikke bli dømt for å være transvestitter, homofile, eller svært feminine.

det er synd at det ikke designes så mange skjørt tilpasset mannen, derfor kunne det jo vært en ide at dere produserete og designet deres egne skjørt for så å selge dem videre igjen, en lille bedrift måske.

de fysiske fordelene med å gå i skjørt er også mange, jeg tror f.ex at jers edlere deler, f.ex testiklene, vil ha det mye bedre i skjørt enn i trange stramme busker som kan svikte potensen.

det var alt for nu mine venner

men jeg kommer sikkert tilbake

hilsen yvonne, 18, norway.

 


Marts 00. En læser fortæller, at butikskæden "Topman" i hele England sælger saronger til mænd. Der findes mange mønstre og stilarter, og nogle af de større butikker havde også kilte til salg sidste år. Måske er skørter til mænd ved at slå an som mode i den kommende tid hos 17-24-årige.


Januar 00. 22/1 på TV-kanalen BBC Prime, havde programmet Style Challenge skørtet til manden med på mode-podiet, rapporterer vores udsendte medarbejder. Der blev vist 3-4 forskellige typer saronger - som dog blev båret over et par bukser og med en jakke uden på. Blandt farverne sås brunt, sort og guld. Modellen havde endvidere bare tær' med sort lakerede tånegle i et par luftige sandaler. Stilen var en blanding af konservativ engelsk aristokratisme og funklende, farvestrålende asiatisk stil.


Juni 99 har jeg set nederdele til mænd til salg i Hennes og Mauritz på Strøget i København - jeg købte da også en selv. (Klik her for at se et billede!) Ekspedienten oplyste, at de sælger godt og at det ikke er første gang, de har sådan nogle. De er i blåsort, blankt stof med en lomme og velcro-tape og af mærket "Contemporary Menswear" og koster 200 kr. Måske er vi på vej mod nye tider?


Kommentarer...

Tilbage til Skørtets Venner

...