Gode argumenter

Tekster af Ferdi. Fra Ferdi's hjemmeside - desværre findes den ikke mere, da han afgik ved døden i 2008. Oversættelse fra tysk ved CBN.


Diskussioner med kvinder om at bære nederdel som mand.

På mine mange spadsereture i nederdel kommer jeg igen og igen i samtale med kvinder, som lægger mærke til min nederdel. I de allerfleste gange får jeg til at begynde med komplimenter, fordi de kan lide mig som mand i nederdel. I de samtaler der følger efter gør sig overvejende den beundring gældende, som kvinderne føler for den nederdels-bærende mand. Den vigtigste grund hertil er, ved siden af udseendet (forudsat at man har sammensat sit tøj passende), er det mod man har udvist, for overhovedet at klæde sig sådan. Det imponerer kvinderne ualmindelig meget, hvad der også ytrer sig uden videre i samtalen. Ofte hører jeg bemærkninger som "...jeg har altid gerne villet se en mand i nederdel, endelig møder jeg en!" Det bliver udtrykkeligt beklaget, at der er så få mænd som klæder sig i nederdel. Desuden hører jeg næsten altid, at mine samtalepartnere allerede et eller andet sted har hørt eller læst noget om mænd i nederdele. Det er de allerfærreste, som slet ikke kender denne nye, alternative moderetning.

 

I ét tilfælde mødte jeg aligevel en kvinde med fordomme. Ganske vist faldt jeg rent optisk også i hendes smag, hvad hun også straks lod forstå, men så kom hendes modargumenter: "Jeg synes, mænd i nederdele ser umandige ud! Til mænd hører nu engang bukser!". Kvinden var på vej på cykel og bar naturligvis lange bukser. Jeg pegede på hendes bukser og indvendte: "Så må jeg sige, at jeg synes, De er ukvindelig". Hendes modspørgsmål: "Ja, hvorfor det?" Mit svar: "De har lange bukser på, det er meget ukvindeligt! Men De føler Dem sikkert helt som kvinde!" Hun: "Ja!". Så jeg: "Forstår De, blot fordi De har lange bukser på, er De jo pludselig ikke noget andet end det, De allerede har været hele tiden. De er en kvinde, ligemeget hvad de netop har på. Og netop sådan forholder det sig med mig. Når jeg tager bukserne af, tager jeg da ikke dermed min "mandighed" af. Nederdele og bukser er klædningsstykker. En mand i nederdel er stadigvæk en mand, det drejer sig om indre egenskaber, som ikke har noget med tøjet at gøre".

 

Godt 15 sekunder var kvinden tavs og så eftertænksom ud. Så sagde hun ganske langsomt, men med fast stimme: "De har ret! Sådan har jeg aldrig set på det før. Jeg havde en fordom!". Jeg var naturligvis ganske lykkelig, efter sådan igen at have hældt en hel skuffe med fordomme ud i den åndelige skraldespand.

*********

Af barnemund 

Engang mødte jeg en gruppe børn, 4 drenge og 2 piger, de var omkring 10 år gamle. En af drengene spurgte mig: "Er du en kvinde?" Det benægtede jeg og spurgte, hvordan han kom på det. (Jeg vidste naturligvis godt hvorfor!). Drengen sagde: "Fordi du har en nederdel på. Den er jo kun for kvinder!". Jeg sagde til ham: "Og jeg er alligevel en mand, eller er pigen der en dreng?" "Nej, hvorfor det?" Jeg: "Fordi hun har lange jeans på, ligesom du, så må hun jo være en dreng!" Barnet protesterede kraftigt: "Jamen, det er ikke nogen drengebukser!" Hvortil jeg sagde: "Rigtigt! Og min nederdel er ikke nogen kvindenederdel, fordi jeg har den på som mand, ganske ligesom du har dine pigebukser på." (Selv om min nederdel i virkeligheden stammede fra dameafdelingen, men det gør jo som bekendt intet til sagen!)

En kort eftertænksom tavshed, så almindelig tilslutning fra alle børnene. Disse børn har bestemt en gang for alle ingen forkerte forestillinger om mandenederdele.

Til sidst sagde en af de ældste endda: "Når jeg engang bliver så stor som dig, vil jeg også gerne have sådan en nederdel på som din!"

 

Argumentet: "Kvinder, som har bukser på, er ikke af den grund ukvindelige" er det bedste argument, som findes i disse diskussioner. Det gør det fyndigt og drastisk klart for alle, at egenskaber som "mandligt" og "kvindelige" ikke afhænger af tøjet, som et menneske har på. Det er endnu ikke lykkedes for nogen at afkræfte dette argument.

 

(c)  Ferdi

 


Kommentarer...


Tilbage til Skørtets Venner
..._